Beszakadt a kullancs feje s körülötte van piros s a körül pedig fehér folt ez baj vagy csak túl pánikolom?
Most fürdés közben vettem észre, hogy ott egy kisebb kullancs a térdem alatt picivel s valószínűnek tartom, hogy meg nyomhattam mert végig húztam rajta a fürdő szivacsot és csak utána vettem észre, hogy van ott egy pici piros folt s a közepén (a tényleg nagyon pici) kullancs. Gyorsan kiszedtem s miután megszabadultam tőle vettem észre, hogy ott maradt egy pici fekete folt be fúródva (szóval beszakadt a feje) így próbáltam kiszedni, de tű meg efféle dolog híján nem tudtam csak annyit értem el, hogy vérzett is egy kicsit.
Most pedig (a kérdés írása közben) halványabb lett s már csak egy halvány rózsaszín folt van. Körülötte pedig fehér (mint egy szúnyog csípés) meg ugye ott a Közepén a feje.
Szóval a lényeg, ez nagy gond vagy minden oké?😅
(Elnézést, hogy furán van megfogalmazva a kérdés csak nem tudom mit csináljak...)
2es vagyok. Mert ez Lyme kórt jelent.
De akkor úgy van,hogy piros-fehér-piros a körök színe.
Köszönöm, hogy válaszoltatok. Most kicsit nyugodtabb fejjel újra utána néztem a dolognak (mielőtt ki írtam volna a kérdést már akkor utána néztem csak annyira bepánikoltam, hogy fel se fogtam rendesen amit olvastam.) s kiderült, hogy nincs gond.
Öhm... Egyes most ezt nem igazán értem😅 (De ha esetleg arra gondolsz, hogy azt írtam megszabadultam tőle az annyit takar, hogy ki dobtam a kukába, bár utólag nem értem minek írtam le)
2-es nem hála égnek nem ilyen s már alig látszik.
Férjem is így járt, vagyis nála már csak azt vettük észre, hogy egy piros 5 forintosnyi folt van a lábán, közepén egy vérhólyag szerűvel.
Háziorvos ránézett, mondta hogy ez kullancs, és kiszedte a fejét. Annyit mondott figyeljük, mert a lyme kór 2 hétig lappang, és majd megint piros lesz, ha gond van.
Azt is mondják, hogy kilöki a test egy idő után, ha benne maradt. Bár ez nem biztos, hogy a legegészségesebb. :)
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
[6] hála égnek tényleg kilökődött s csak egy icipici piros folt maradt a helyén, de már az is kezd el múlni.
[5] oh... Nem tudom, hogy sikerült ebbe a kategóriába rakni eredetileg az egészség>egyéb kérdések kategóriába szerettem volna rakni...
Valahogy át tudom tenni másik kategóriába vagy ez már így marad?
(Bár amúgy sem aktuális a kérdés már így lehet felesleges átteni másik kategóriába...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!