Kullancs beszakadt feje okozhat problémát?
Találtunk a kutyánkban egy kullancsot, de annyira pici volt, hogy nem tudtam rendesen kiszedni, és beszakadt a feje. Lehet ebből valami problémája a kutyusnak? Doki csak este rendel...
És még annyi, hogy szerintetek mivel lehet a leghatékonyabban kivédeni a kullancsokat? Tudom, semmi nem nyújt 100%-os védelmet, csak azért mégis... most csak nyakörve van, de úgy látszik nem sokat ér, mert nem ez az első kullancs amit kiszedtem belőle, mióta rajta van.
Milyen nyakörve van? emrt az sem mindegy.
Pluszba egy csepp nem árt rá soha főleg ha olyan helyen laksz ahol sok a kullancs
A fejétől már nem lesz semmi baja. Idővel kilökődik.
Ettől függetlenül a kutyát figyelni kell.
A bolha nyakörv nem kullancsnyakörv. A bolha ellen is úgy véd, hogy átmegyrajta a bolha (mert az folyamatosan járkál a kutyán) és akkor megmérgezi, de a kullancs az nem motoszkál annyira.
Amúgy a feje nem probléma, ha az emésztőrendszere nem szakadt ki vele együtt, akkor nem hiszem, hogy probléma lenne. Bennem az idáig kb 50 kullancsból (valószínüleg keveset mondtam) egy volt fertőző pedig elégsoknak benne maradt a feje.
Trixie nyakörv sajnos nem sokat ér.
Talán a Foresto a legjobb nyakörvek közül most a piacon. Mondjuk nekünk Kiltix van és eddig még nem találtam bennük kullancsot, tavaly és tavalyelőtt is ezt használtuk és akkor sem lettek kullancsosak a kutyák. Pedig Tóra járunk sétálni, ami azért elég kullancsos terep...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!