A futárnak valóban nem kell felvinnie az emeletre a rendelt terméket?
Van ahol hivatkoznak erre, le van ez nekik írva valahol?
Illetve ha a csomagfutárnak nem kötelessége felvinni a rendelést akkor az ételfutárnak sem?
A 10-es vagyok. NEM azért kellene fizetned, MERT mozgássérült vagy, hanem MERT azt akarod, hogy a lakásodba vigyék az árut.
Ez MINDENKIRE vonatkozik, EZÉRT van a rendelésnél erre lehetöség.
A futárnak alapesetben az a feladata (munkaszerzödés szerint), hogy az utcán található ELSÖ ajtóig szállítson, így kapja a kikalkulált menetidöt is, ezt kell betartania.
Ha neked (vagy másnak) felviszi a lakásához, az neki késést jelent, az árukat akkor is aznap ki kell szállítania, és ebben az esetben a kedvedért a munkaidieje után pluszban tudja csak kiszállítani (a saját szabadidejében).
Ez természetesen önkéntes részéröl, erre nem kötelezhetö.
Ha ezt a kedvedért elvállalja, akkor jogosan elvárhatja, hogy ezért fizesd ki neki a plusz munkát, amit a szabadideje terhére végzett NEKED személyesen.
Megrendeléseknél természetesen VAN arra is lehetöség, hogy a rendelést a lakásajtóig kérd, de mivel ez plusz szolgáltatás, ezért ez is pénzben kerül.
És természetesen NEM CSAK mozgássérültek élnek ezzel a lehetöséggel (tehát NEM diszkrimináció!), hanem mindenki, akinek probléma megoldani az áru lakásba bevitelét, pl. egyedülélö, idösebb vagy gyengéb fizikumú emberek, a nök többsége is ide tartozik, akiknek nincsenek ismerösei, akik segítenek - ÉPPEN EZ az oka annak, hogy VAN ilyen szolgáltatás.
Szóval jobb lenne, ha nem hözöngenél, hanem megprobálnál úgy gondolkodni, hogy nem CSAK a saját oldalat veszsed figyelembe
A szerződésben az van, hogy az első zárható kapuig köteles vinni a csomagot.
Mondjuk én le szoktam menni a kajáért, vagy kimegyek a kapuig.
Voltam már futár, felcsengettem, ajtót nyitottak és letettem a csomagot a földszintre.
Egyébként elborzaszt az a tény, hogy ingyenélő dagadt lusta disznók, ki sem mozdulnak otthonról és elvárják hogy felvigyem a csomit idős nő létemre.
Hát nem viszem. Mozogjanak a dagadtak..😂😂😂
15:
Hát mondjuk ilyen stílussal és ennyi ésszel nem is csodálom, hogy futárként kellett dolgoznod.
És igen, nyilván mindenki dagadt és nem mozdul ki otthonról, aki elvárja, h felvidd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!