Voltam karfiologian ahol megallapitottak hogy makk egeszseges a szivem. Minden ertek tokeletes stb... Sziv UH, Ekg viszgalat volt. A kardiologus leirta a papirra azt is, hogy diasztolés funkciózavar látható. Vissza mentem hozzá és azt mondta ne aggodjak a szívem tökéletes és ez a diasztolés funkciózavar sem jelent semmi rosszat hiszen ez minden embernél látható 18 éves kor után általában és teljesen ártalmatlan. Valóban így van ez?
Igen olvastam a neten utana es mindenhol irnak mindent. Nekem a kardiologus ezt mondta. Illetve a haziorvosom sem mondd mast.
2023. szept. 12. 18:36
2/6 anonim válasza:
Kozel sem hinnem. En voltam rengeteg kivizsgalason es kardiologusnal, holter meg minden egyeb, vervetelek, ilyenrol meg nem hallottam. Ha lenne is annyira semmi hogy emlitesre sem melto, de erosen ketlem hogy mindenkinek van ilyenje, vagy valami szakszora ertette amit meg te nem ertesz mert orvosi nyelven beszelt.
2023. szept. 12. 19:44
3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom a papirra ez van le irva hogy diastolés funkciózavar látható. Ugyanakkor minden ertek tokeletes stb... a diagnozishoz is az van irva, hogy Sine morbo.
2023. szept. 12. 20:33
4/6 anonim válasza:
igen nekem is irtak sine morbot pl fuldugo kihuzas utan, pedig annak is van diagnozisa.
Itt a lenyeg szerintem, hogy egyaltalan nem sulyos.
2023. szept. 12. 20:41
5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy panikbeteg vagyok. Aztan ilyeneken stresszelek. Voltam mar elotte is par hettel ekg-n ott is azt mondta az Orvos, hogy tokeletes ekg. Nem sokkal azelott 2-3 honappal egy masik kardiologusnal is voltam aki szenten csinalt minden vizsgalatot . O sem emlitett semmilyen diastolés funkciózavart. Akinél voltam most legutóbb akkor csinalt UH-t ekgt. Es amugy semmit korosat nem látott, minden stimmelt csak ez ez az egy nem. Ma vissza mentem. Nem vizsgált meg csak vérnyomást mért. Azt mondta, hogy azért írta oda ezt, mert ez minden 18. Életévét betöltött embernél jelentkezik. Nem vonom kétségbe a szaktudását. Elmagyarázta hogy emiatt ne aggódjak makk egészséges a szívem nincs semmi probléma stb... Csak piszkál ez a funkciózavar mert beírom a netbe és semmit nem hoz ki arra hogy mindenkinek lenne, csak azt hozza rá ki hogy ez szívelégtelenséget jelent. A vérnyomásmérőn egyébként a diastolés érték 78-85 között van.
2023. szept. 12. 21:05
6/6 anonim válasza:
Hagyd azt a baromsagot, te is mondtad hogy odairta sine morbo - betegseg nelkuli. Jelentektelen. Elarulom sok panikosnak felmegy a vernyomasa 160/110 re is, a pulzus meg 180 ra is ha hagyja. Na ott ha nem nyugszik meg 112.
Meg szoktak erezni ilyen kimaradast a szivnel hogy ut egyet, aztan kis szunet, es egy nagyot ut. Ez is normalis szorongasnal (ugyhivjak palpitatio).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!