Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik ország zászlaja tetszik...

Melyik ország zászlaja tetszik a legjobban, és melyik tetszik a legkevésbé?

Figyelt kérdés
Nemzetszimpátiától/antipátiától függetlenül, csak a zászlókra koncentrálva melyik tetszik a legjobban, és melyik a legkevésbé?

jún. 11. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Brazil tetszik.

Azerbajdzsán nem tetszik.

jún. 11. 16:50
 2/6 TappancsMancs ***** válasza:
50%

Ezek tetszenek

Bhutan

[link]

Dominican Republic

[link]

France

[link]

Greece

[link]

Guatemala

[link]

Luxembourg

[link]

Montenegro

[link]

Peru

[link]

El Salvador

[link]

Serbia

[link]

Slovakia

[link]

Uruguay

[link]

Argentina

[link]

Norway

[link]

San Marino

[link]

jún. 11. 21:01
 3/6 TappancsMancs ***** válasza:
50%

És kimaradt

United Kingdom

[link]

jún. 11. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Wales a sárkánnyal krva jó.
jún. 13. 18:35
 5/6 anonim válasza:
100%

Egy vexillológus mondta, hogy az a jó zászló, amit egy gyerek is le tud rajzolni. Szerintem is attól jó egy zászló, ha egyszerű, és ezzel együtt egyedi is. Rengeteg ilyen zászló van, a magyar, a lengyel, a német, a japán, a francia, a kicsit összetettebbek közül a norvég, a brit, a cseh, szerintem mind jól eltalált zászló.

Persze egy bonyolultabb zászló is nézhet ki jól, és kapcsolódhat az adott nép, nemzet lelkületéhez. Brazília zászlaja például lerajzolhatatlan, de színkombinációról nekem a tenger, a tengerpart és az esőerdők jutnak eszembe, meg a vidámság, a jókedv, amit egyébként is hozzátársít az ember a brazilokhoz. A címerállatok lerajzolása sem egy egyszerű dolog, de az albán zászló is nagyon jól néz ki, igaz, a két szín azért egyszerűsít a dolgon.

Amik nem tetszenek, amelyeken mint egy bélyeg szerepel a címer (ami a heraldika szabályainak természetesen nem felel meg...), ilyen mondjuk Belize vagy Haiti zászlaja - utóbbi olyan, mintha a Windows 3.1 Paintjében szerkesztették volna. Azt sem szeretem, ha valakinek lehetne rendes, történelmi zászlaja, de valamilyen okból nem az van, mint például Boszniának. Nekik nem csúnya (bár nem is szép) a zászlajuk, de lehetne sokkal jobb is.

júl. 1. 14:11
 6/6 NTBS ***** válasza:
A magyar tetszik a legjobban, mert az a miénk. Nincs nem kedvenc zászlóm.
szept. 27. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!