Melyik ország zászlaja tetszik a legjobban, és melyik tetszik a legkevésbé?
Brazil tetszik.
Azerbajdzsán nem tetszik.
Egy vexillológus mondta, hogy az a jó zászló, amit egy gyerek is le tud rajzolni. Szerintem is attól jó egy zászló, ha egyszerű, és ezzel együtt egyedi is. Rengeteg ilyen zászló van, a magyar, a lengyel, a német, a japán, a francia, a kicsit összetettebbek közül a norvég, a brit, a cseh, szerintem mind jól eltalált zászló.
Persze egy bonyolultabb zászló is nézhet ki jól, és kapcsolódhat az adott nép, nemzet lelkületéhez. Brazília zászlaja például lerajzolhatatlan, de színkombinációról nekem a tenger, a tengerpart és az esőerdők jutnak eszembe, meg a vidámság, a jókedv, amit egyébként is hozzátársít az ember a brazilokhoz. A címerállatok lerajzolása sem egy egyszerű dolog, de az albán zászló is nagyon jól néz ki, igaz, a két szín azért egyszerűsít a dolgon.
Amik nem tetszenek, amelyeken mint egy bélyeg szerepel a címer (ami a heraldika szabályainak természetesen nem felel meg...), ilyen mondjuk Belize vagy Haiti zászlaja - utóbbi olyan, mintha a Windows 3.1 Paintjében szerkesztették volna. Azt sem szeretem, ha valakinek lehetne rendes, történelmi zászlaja, de valamilyen okból nem az van, mint például Boszniának. Nekik nem csúnya (bár nem is szép) a zászlajuk, de lehetne sokkal jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!