Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Meddig kell töltenem egy 1Ah...

Meddig kell töltenem egy 1Ah töltővel egy 9,6V ra lemerült 44Ah autó akumlátort?

Figyelt kérdés
2024. jún. 4. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Semeddig.

10,5 V alá merítve nagyjából ki van végezve az akkumulátor.

44 AH aksit egyébként is illene minimum 4 amperrel tölteni ha le van merülve.

2024. jún. 4. 11:26
 2/10 A kérdező kommentje:
6 hónapos újj aksi csak nagyon sokszor jártam ,sok inditással keveset ...töltöm kb 6órája most 12.3 V ot mutat... Hogy èrted hogy semeddig nem èrtelek mièrt ne lehetne feltölteni ha egyszer lemerült .. pici a töltő azt èrtem
2024. jún. 4. 13:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy értem, nem lehetséges amit írtál: "6 hónapos újj aksi csak nagyon sokszor jártam ,sok inditással keveset" Ezzel az életben nem fog lemerülni az aksid 9,6V-ra, mivel ha 12 voltos akkumulátorban 12 volt van az már csak 25% töltöttség, nem biztos hogy beindítod az autót. 10V már "mélykisülés, keményen károsodik az akkumulátor.
2024. jún. 4. 18:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha savas akksi akkor figyeld a hangjait és amikor már bugyborékol a sav akkor kapcsold le.
2024. jún. 4. 19:22
 5/10 anonim ***** válasza:
ma 19:22. Igaz amit írsz csak ez valamikor az őskorban volt, mikor saját magunk öntöttük fel savval az új aksikat és nyitva hagytuk a kupakokat fel ne robbanjon. Hál. istennek olyan akkumulátort már biztosan nem vett a kérdező, ráadásul 1 AH töltővel. Hát, nem aggódnék hogy bableves lesz belőle, nem fog felforrani.
2024. jún. 4. 20:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Töltöttem kb 10órát ès 12,3V ra sikerült feltöltenem. Haza tudtam jönni.Hát ez úgy volt hogy mar az elektronika is furán viselkedett az autóban kb..annyi energiája volt a kocsinak hogy járjon.. Aztán mikor megèrkeztem ráadtam a vilagítást ès le is állt. Akkor mèrtem 9.6 V ot. Persze ugy hogy mèg megprobaltam inditozni is ..

Egyèbkènt CA akumulator szóval nem az a règi fajta .. Viszont attol tartok hogy a generátorral lesz gond ..

2024. jún. 4. 23:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Jah meg olvastam itt ott elmèletben nem baj ha kevès amperorás töltővel töltök így mèg az akdinak is jobb,csak tovabb tart ..Erröl mit gondoltok?
2024. jún. 4. 23:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Aksinak nem árt, az biztos.
2024. jún. 5. 06:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen igaz, szabad tölteni kevesebb árammal is, csak akkor tovább tart tölteni.

Hogy ez hasznos-e az akksinak az nincs bizonyítva.

2024. jún. 5. 19:49
 10/10 Balint1983 válasza:
A leírtak alapján a generátorod szar, mivel csökkent a feszültség járó motor mellett, de ezt könnyen ellenőrizheted, amikor beindítod az autót akkor a generátornak (ugyanúgy az akkunál kell mérni) kb 14voltot kellene produkálnia, viszont ami a rossz hír, hogy mivel nem vetted észre időben a problémát így az akkumulátor is tönkrement, ami le tud merülni 9 volt körülire az kuka.
2024. jún. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!