Egy 16 éves kérheti már, hogy magázzák?
Állítólag van már olyan korban, amikor ő maga kérheti, hogy ne tegezzék le
Főleg olyan esetben is, ha nem szimpi neki az illető
Ez tényleg így van?
Ez hülyeség....mégis ki magázna?
Még gimnáziumban volt két idősebb tanárom, akik magázták a diákokat...de ma már nem tudok ilyet hogy bárhol is lenne ilyen magázódás.
De amúgy mitől érzed magad olyan érettnek hogy ennyi idősen bárki is tegezzen? Vagy mért lennél azért "felsőbbrendű", mert valaki nem szimpi neked és magázódást várnál tőle?
Itt vagyok közel 40 évesen, de most is szinte bárki aki magázna azonnal állítom le, hogy tegezzen inkább....kivéve pl hivatalban, vagy bármilyen ügyintézésnél ahol ugye magázódás a hivatalos forma...ott elviselem.
"magázták a diákokat...de ma már nem tudok ilyet hogy bárhol is lenne ilyen"
De, van.
Adott idősebb emberekbe benne van a rutin magázás. Ám manapság nem igen hallani, látni.
Jómagam 28 évesen megismert akkori 59éves barátunkat is tegeztem. S igaz ez mai napig sok tőlem idősebbre, fiatalabbra egyaránt.
Nos, ha engem kérne meg (vagy szólítana fel) egy fiatal, hogy magázzam, Isten üccse megtenném.
– Kedves fiatal barátom. Úgy vélem – és igazán ne vegye tőlem holmi okvetetlenkedésnek – Önnek nem volt gyerekszobája. Olyan mértékben hiányt szenved a helyes viselkedés tudományából, melyet csak hosszú évek munkájával lehetne pótolni. Kérem, nézze el nekem, ha én önt nem tartom úriembernek, társaságát nélkülözni óhajtom, és egyébként is lópikula a hátsódba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!