Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy Témazáró jegy mennyivel...

Egy Témazáró jegy mennyivel emeli/viszi le az átlagot?

Figyelt kérdés
Tudom-tudom, nem most kéne javitanom, amikor évvége mindjárt a suliban, de ez van ezt így hoztam össze, majd én megoldom... Csak összezavarodtam, ugyanis kémiából javítok de 4,30-ra állok és az előző Tz megírásával a tanár azt mondta megkapom az 5öst. Szóval egy Tz jegy két jegyet ér és ezért nem értem hogy így hogy húz fel tizedeket, vagy csak én vagyok hülye?

máj. 28. 04:32
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Benne van a nevében. Sokkal erősebb, mint a félévközi részjegyeid.

Vagyis, mivel az adott témakörben minden addigi hiányosságot pótoltál a részjegyeidhez képest, így átfogóan a témazáró FELÜLÍRHATJA a részjegyeid átlagát.

máj. 28. 05:47
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

A tanárok gyakran hazudnak a témazárók súlyával kapcsolatban, és nagyobb súlyt adnak a témazáróknak - úgysem lehet számon kérni őket.

Ellenőrizheted átlagszámítással.

A tanárok nincsenek arra kötelezve, hogy az átlag alapján adják a jegyet. Adhatnak jobbat vagy rosszabbat is.

máj. 28. 06:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha két jegy között állsz nyilván meghatározó hanyas lett a témazáró,de duplát nem ér.
máj. 28. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:

"Egy Témazáró jegy mennyivel emeli/viszi le az átlagot?"

Ha van tíz jegyed mellé, nyilván másképpen befolyásolja az átlagot egy további jegy (még akkor is, ha történetesen témazáró), mint ha csak egy vagy két jegy van azon kívül...

máj. 29. 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:

mint 2 kék jegy. Egy piros helyett 2 kéket is be lehetne írni, megfelel annak. úgy kell számítani az átlagban.

nálunk még középsuliban matekból volt még olyan,hogy volt nagydolgozat is, abból azt találta ki a tanár, hogy adott félévben az összes nagydoli átlagának meg kell lennie 2,00-nak, és abban az évben amikor minket tanított, első félévben csak egy nagydogát írtunk, és az egyik osztálytársamnak, aki amúgy tök okos volt, más tantárgyakból televolt 4-essel meg 5-össel; abban az évben, agy a köviben nyelvvizsgát is csinált; na szóval ennek a csajnak az az egy nagydolgozat 1-es lett, így hiába volt meg összességében a 3-as átlaga is, a tanárnő nem adta meg neki a 2-est félévkor. Kemény helyzet volt. Nemtom ez alapból bennevolt-e a tantárgy követelményei közt, vagy ezt a tanár egyénileg találta ki. Ja de és előre közölte a tanár évelején, hogy ez így lesz. | Szóval mivel akkor 1 nagydogát írtunk, és az neki 1-es lett, így egyes volt a nagydolgozatai átlaga, így 3-as összátlaggal is 1-est kapott arra a félévre. Év végére javított.

máj. 29. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Milyen piros meg kék? :DDD

Kérdező, a házirendetekben mi van ezzel kapcsolatban?

máj. 29. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:

E-naplóban nem használtok pirosat, meg kéket? :D Utolsó analóg-évfolyam vagyok. :) (2011-ben érettségiztem, 2012-ben végeztem a szakmaadó ötödévet ugyanott osztályfőnök első nap mondta, hogy rajtunk kívül már az összes többi osztálynak e-naplója lesz, de nálunk már nem vezetik be. :)

Pirossal írták/tuk az osztálynaplóba /az ellenőrzökönyvbe a témazárókat, kékkel a röpdolgozatok eredményét. :)

Vagy,ha nem volt kéznél piros toll, mondjuk lehet,hogy beadtuk az ellenőrzőt, és ofő beírkodta, amiket mi nem írkodtunk be, akkor lehetett még olyat, hogy kék jegy bekarikázva, és az is olyan volt, mintha pirossal lett volna beírva.

:):)

máj. 29. 22:28
 8/8 anonim ***** válasza:

*mármint, mikor ötödévesek lettünk, abban az évben ott helyben egy ötödéves osztály indult, mert már előző évben is összevonogattak már mindenfélét, a többi ötödéves osztály az előttünk lévő évben, meg nálunk is, másik helyszínen volt.

Na és akkor mikor ötödévesek lettünk (én évfolyamom), akkor vezették be a többi osztályban e-naplót; nálunk már nem, így az utolsó évre. Szóval 2011 májusában leérettségiztem/tünk, és utána jött be a többieknek mind az e-napló. Mikor mi 13.évfolyamot kezdtünk már, nálunk már nem,de a többieknél igen.

máj. 29. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!