Regényszereplő kidolgozásához van szükségem segítségre. Írnátok ötleteket?
Előélet/háttértörténet szövésével küszködök. Szeretném, ha ötleteket adnátok, amikből esetleg ki tudnék indulni.
Alap adatok a karakterről: nő, 21 éves, egyetemista; szülei házasok, jó viszonyt ápol velük, testvére nincs; emelt humán tagozatos volt gimiben; amatőr röplabda csapatban játszott; hobbija a varrás és a görkorcsolya; labdaérzéke és egyensúlya jó, állóképessége átlagos, alkata nem izmos, de jó kondícióban van;
Én is szoktam írni, (Wattpadon) és elmondom hogy én mi alapján szoktam megírni egy karaktert. Ez csak az én véleményem és egy nagyon amatőr író vagyok, ezt vedd figyelembe.
Először kipattan a fejemből egy történet, ami gondolom neked meg van. Aztán bele gondolok hogy mi a jobb vibe, fiú vagy lány. Ez mindig változó, és hangulat függő. Ezt leírtad, hogy neked meg van.
Ez után jön a keményebb dió. Meg van a történet, és hogy körübelül ki a főszereplő. (ilyenkor a név nem muszáj,én volt hogy sokáig valakire csak xy- ként hivatkoztam.) Tehát el kell kezdened gondolkodni hogy mi passzolna hobbiként a főszereplőhöz. Leírtad hogy egyke, egy egyedüli gyereknek sokszor többet megengednek, és jobban szeretik mint egy olyat akinek vannak testvérei. Nem kell mindenféle hobbit rádobálni (ezt sokan elkövetik hibaként) hogy pl a csaj profi sofőr, lovas, autóversenyző, gyorsíró és ezt kb egyszerre csinálja miközben öt perc alatt szül egy gyereket stb... Szóval meg kell állapodni néhány hobbinál, és azt is figyelembe kell venni hogy mit dolgozik. Ha valaki kávézóban dolgozik valószínűleg nincs magán repcsije. Rátérve a személyiségre. Itt vissza kell nyúlni a gyerek korhoz. Az oké hogy a szüleivel jó a kapcsolata, de a többi rokonnal is ? És a tanárokkal, barátokkal stb... Ezek után kell megírni egy kiforrot személyiségű karaktert hogy mindent figyelembe vettünk. De szerintem ne az internetről kérj tanácsok, inkább találj ki magadnak saját karaktert, még ha sokszor nehéz is. Lehet hogy összeszedetlen amit írtam ezért előre is bocsi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!