17 éves lany vagyok kb másfél éve Madridban lakom. Amikor idejottem egyáltalán nem beszéltem spanyolul. Idén szeptemberben kezdtem itt a gimnáziumot. Magyarországon mindig nagyon jó tanuló voltam és jó jegyeim voltak, de már kezdek aggódni, hogy mi lesz mert 8 hónap nyelvi környezetes suli utan sem erzem hogy fejlődne a spanyolom. Köszönöm szépen előre is :)
A környezet nem elég, direkt tanulni is kell, illetve használni a nyelvet.
2024. máj. 2. 19:50
2/9 A kérdező kommentje:
De "csak" környezetben nem is lehet megtanulni?
2024. máj. 2. 20:31
3/9 anonim válasza:
Nem értem egészen: ha másfél éve (kb 18 hónap) élsz Spanyolországban, akkor hogyhogy 8 hónapja kezdtél spanyolul tanulni?? A közbeesö egy évben valami buborékban éltél, vagy miért nem kezdtél el akkor spanyolul tanulni, illetve hogyhogy nem kerültél anyanyelvi közegbe????
2024. máj. 2. 20:33
4/9 anonim válasza:
A "csak" környezet gondolom ugyanaz, mint a "ragad rád a nyelv". Mindegyik hülyeség, a nyelvet csak akkor tanulod meg, ha tanulod és használod.
2024. máj. 2. 20:34
5/9 A kérdező kommentje:
Elkezdtem tanulni csak nem jartam akkor még suliba.
Magántanárra nincs pénzem. Előbb utóbb fogom érteni?
2024. máj. 2. 21:04
6/9 anonim válasza:
Cooky több évtized után is töri a magyart. Olga Lengyel otthin magyarból diplomázat, és állandóan keresi a szavakat.
Nem megy az olyan könnyen.
2024. máj. 3. 06:58
7/9 anonim válasza:
Ez FÖLEG hozzáállás kérdése! Ha azt várod,h ogy véletlen egyszer csak tudni fogod, akkor soha nem fog menni.
Ha meg odateszed magad és tanulod, használod, akkor gyorsan megy.#
A fiam fél évet volt Spanyolországban, ez alatt letette (OTT) a B2-es nyelvvizsgát, igaz, hogy ö egész idö alatt tanult nyelviskolában, csak spanyolokkal beszélt, spanyolul nézett filmeket, ha boltba ment vagy hasonló, próbált spanyolul beszélni mindenkivel.
2024. máj. 3. 08:50
8/9 anonim válasza:
Muszáj leülnöd tanulni is. Ehhez én elsősorban két könyvet ajánlok, a PONS nyelvtankönyvét A1-től B2-ig, illetve szókincsfejlesztéshez Gidró Gabriella Palabras, palabras. Spanyol szókincsgy. c. könyvét.
2024. máj. 3. 22:52
9/9 anonim válasza:
"De "csak" környezetben nem is lehet megtanulni?"
Ahhoz az kell, hogy teljesen egyedül legyél ott, hogy emberek között legyél a nap nagy részében, és hogy más nyelvet egyáltalán ne használj kommunikációra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!