Lehetne-e Róka Farkas a nevem?
Hallottam egy "Róka" vezetéknevű emberről, egyből be is ugrott, hogy van egy olyan adható férfi keresztnév, hogy "Farkas".
Mivel utálom a nevemet, ami a Marcell, mivel mindig összetévesztik a Mártonnal (nagyon zavar), hiába kérem, hogy ne Marcizzon senki, Marcell, és kész, de hiába, így is tévesztenek (azt hittem, hogy a becézés miatt, de nem)....
Bár a nevemnek van egy törtenete anyukám tinikorából, így lehet csak akkor változtatnék nevet, ha megromlana köztünk a kapcsolat. A kérdésem, hogy névváltoztatási kérelemnél elfogadnák-e a "Róka Farkas" nevet? Tehát Róka, mint vezetéknév, Farkas, mint keresztnév?
Szerintem nagyon menő név lenne, sokkal büszkébben mutatkoznék be bárhol, bárkinek így. Nem mellesleg a kedvenc állataim lenne a nevem.
Ami leginkább érdekes, hogy elvileg meg kell indokolni a kérelmet. Na, de, honnan tudhatom, hogy mit fogadnak el indoknak? Mert kapásból van 3 indokom:
1. Összetévesztés miatt utálom a jelenlegi nevem
2. Különleges nevet szeretnék
3. Sokkal jobban érezném magam, ha ezt a nevet viselhetném hivatalosan is.
Ezeket vajon elfogadnák indoknak?
Szerintem legyél Nagy, Fehér, Fekete vagy Barna Farkas. Esetleg Nagy Barna Farkas.
Amúgy nem akarom kiírni, mert sztem tuti egyedüli ember ilyen névvel az országban, de ismertem állatnév + Farkas nevű srácot. Volt, aki azt hitte, poénkodik és mondta, hogy akkor most mondja a rendes nevét. Elsőre én is azt gondoltam, hogy valami gagyi Facebook becenév (ott láttam először). Szerintem ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!