Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit kaphat az a személy, aki...

Mit kaphat az a személy, aki egészségügyisként hozzáfér, majd visszaél adatokkal?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt volt egy abortuszom, most kosmama vagyok, és nagyon távoli rokonságban szóesett rólam hogy kisbabám lesz, és az egyik ismerős közbe szólt, hogy "ha el nem veteti ezt is, mint az előzőt", mert hogy ő belépett az én ESZTmbe, és hogy ezt látta. Már az egész rokonság ezen csámcsog. Hozzáteszem senki nem.tudott róla, szóval tényleg csak ő léphetett be kórházon belül. Mit tehetek? Szeretnék lépni, mert felháborodtam, és az ilyen nem egészségügybe való!!! Kaphat érte bármi büntetést? Vagy csak egy ejnyebejnye?

ápr. 21. 07:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Onnan vettem a pár hónapot hogy jó magaviselettel kb fél évet kell csak leülnie.

Volt osztálytársnőm nyakonszúrta egy késsel az apját, szemenfújta darázsirtóval, gumikalapáccsal ütötte, majd 2x áthajtott rajta kocsival mire szegény ember be tudott menekülni egy szomszédhoz. 3,5 évet kapott mindezért de 1,5 év után szabadon volt és éli életét boldogan.

ápr. 21. 11:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Én feljelenteném. És igen, járkálnék bíróságra is. Ha ennyire kedves volt, akkor vállalja a következményeket. Simán elveszítheti a munkáját is, kaphat pénzbírságot, nem kell elzárni, de ha felfüggesztettet kap, már az is elégtétel. Remélem az erkölcsibe is belekerül és soha többet nem vállalhat olyan munkát, ahol személyes adatokhoz fér hozzá.
ápr. 21. 11:58
 13/14 anonim ***** válasza:
81%

Ügyvédet kérdezz meg. Megéri hogy kifizesd neki az óradíját, legalább pontosan elmondja mi is itt a baj. Egyrészt adatvédelmi szempontból problémás amit csinált ez a jóasszony, másrész személyes adataiddal is visszaélt, pláne szenzitiv orvosi adataiddal...

Lehet nem lesz blelőle bíróság, de azt 100%, hogy el tudod érni hogy kirúgják.

Ha majd egy akkugyárban áll a savgőzben éjszakai műszakban 12 órát, akkor talán elgondolkodik hogy mit csinált.

ápr. 21. 11:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap először is bemegyek a kórházba, és az igazgatónőnek jelzem a problémát. Másik ismerős dolgozik ott, és mondta, nagyon szigorúan veszik ezeket, oda menjek, ki is rúghatják!
ápr. 21. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!