Mozgássérültként autóval részt tudok venni a temetesen?
Meghalt egy barátunk, lesz temetés
Baleset következtében mozgássérült lettem, saját lábamon járok, de jarasom nagyon lassú...
Szeretném kérdezni hogy mozgássérült parkolási igazolványt használva részt tudok e venni a temetesen?
Én még nem láttam olyan temetést, ahol szaladgálni kellett volna...
Ha saját bevallásod szerint is tudsz járni, akkor nem látom semmi okát az autónak - hacsak nem a lustaságot vagy a felvágást.
2. Gondolod, hogy ilyen minősíthetetlen választ vár?
Sok temetőben nem hivatalosan beengedik az időseket szállító autókat is, mindenféle igazolvány nélkül. Igazolvánnyal meg alapvető jog.
Sok temetőbe mozgáskorlátozott igazolvány nélkül is szabad autóval közlekedni, de a kérdés nem ez volt.
A kérdés az volt, hogy "részt vehet-e a temetésen" autóval.
Nem azt kérdezte, beengedik-e autóval, nem azt kérdezte hogy elmehet-e autóval a ravatalozóig.
Lehet, hogy én értelmezem rosszul a kérdést, de a temetésen való részvétel számomra azt jelenti, hogy míg a többiek gyalogosan vesznek részt azon a fél-egy órán, ő autóval akar jaszkarizni.
Kérdés melyik temetőben. Kicsi temetőkben nem lehet behajtani általában, sőt nincs is hely kocsinak.
Nagyobb temetőbe be lehet menni, van portás, ő beenged. De eléggé fura, hogy megy a gyászmenet, te meg ott börrögteted mögöttük a kocsit.
Ha tudsz a saját lábadon menni, akkor menj. Indulj el időben, hogy kiérj a sírhoz, nem feltétlenül kell a néppel együtt vonulni. Ha nem megy, akkor kérj kerekesszéket. Mi azt csináltuk többször is. 90 éves mamától nem várjuk el hogy gyalogoljon 1 km-t a sírig. Beültettük a székbe és toltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!