Szerintetek ha egy panelház egyik lakása teljes terjedelmében ég, akkor a többi lakás lakóinak el kell hagynia az épületet, a tűzoltók érkezéséig?
Annyit ír még, hogy "Ha van a társasházban mozgáskorlátozott lakó, segítsen nekik elhagyni az épületet." illetve ha a tűz kiterjedése nem számottevő akkor meg kell kísérelni az oltást.
Na most innen nézve az, hogy azt mondtam tűz van jöjjenek ki szerintem nem akkora bűn, hiszen a szabályzat is előírja hogy hagyjuk el az épületet illetve segitsek annak aki nem tudja ezt megtenni. Nem utasítottam külön senkit ennyit mondtam mindenkinek reflexből, hiszen ezt írja a szabályzat is, hogy hagyjuk el az épületet. Nem igazán értem miért kaptam ezért ezt a támadást, pláne hogy még a tűzet is én észleltem elsőnek.
Több mint 10 éve vagyok vonulós tűzoltó. A lehető legjobban jártál el. Bárcsak minden házban lennének ilyen lakók.
Hogy miért esett neked? Sajnos vannak igazi ostoba, büdös gyökér parasztok. A hülyeségre nincs gyógyszer.
Vészhelyzetben az emberek pánikba esnek. Ilyenkor rövid, tömör, határozott utasításokkal lehet segíteni. ,,TŰZ VAN, TŰZ VAN, MINDENKI KIFELÉ!" Továbbá nagyon fontos, a kaput kinyitni, kitámszatani és jelezni az érkező tűzoltóknak melyik kapuból lehet bejutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!