Panelház folyosón elhelyezhető kerékpár?
Sziasztok, az volna a kérdésem, hogy kerékpárt panel lakás folyosóján el lehet helyezni amennyiben az nem gátolja tűz esetén a menekülést?
Rákerestem a jogszabályra amely ezt szabályozza, viszont nem kaptam teljes választ. A jogszabály 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 205. §
3. melléklete szerint: " Lakórendeltetésű épületek, épületrészek lakáson kívüli közlekedőin, lépcsőházak pihenőin növények elhelyezhetők, ha a menekülési útvonalat az előírt minimális méret alá nem szűkítik le."
Nem találtam sehol a jogszabályban, hogy egyéb tárgyat nem lehet kitenni a folyósóra, illetve azt sem mekkora volna az előírt minimális folyosó szélesség.
Másik oldalon (nem hivatalos jogszabálytár vagy OKF) találtam egy számot ahol a 110cm az előírt minimális szabadon hagyandó szélesség.
Válaszokat köszönöm szépen!
Ott van egy az egyben, meg is találtad, nem tudom, mit nem értesz rajta: "növények elhelyezhetők, ha..."
A kerékpár növény? Nem. Akkor nem helyezhető el. Pont.
Miért kérded?
Nincs helyed elrakni máshova vagy valakit fel akarsz nyomni(?). 🙃
110-120cm szabadon van hagyva, akkor nincsen gond.
A kormányszéllességétől nézzük. Nem a keréktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!