Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék oxigénpalackot...

Pszicho88 kérdése:

Hogyan tudnék oxigénpalackot újratölteni költséghatékonyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy oxigénmentes hely, ahová szeretnék bemenni és ott tartózkodni fél vagy akár több órán keresztül is.

Vannak viszonylag olcsó és kis helyen elférő kézi oxigénpalackok.

Ilyesmire gondolok.

[link]

Ha sikerülne ilyen kis palackból beszereznek olyat, ami tölthető és akár több oxigént belepréselni akkor már tudnám használni. Most ha csak pár percre lenne belőle levegőm már az is elég.

A kérdésem, hogy megoldható e valahogyan kompresszorral ezeknek a töltése?

Bármi olyan megoldást meghallgatnék, ami lehetővé tesz minél kisebb súlyú palack cipelését. Nehezebb terepen kéne cipelnem a palackot és a többi felszerelésemet, tehát max 2-3 kg amit még pluszban el tudnék viselni.

Köszönöm.

febr. 11. 17:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez már több, mint vakmerőség. Legyél őrült, de ne legyél bolond. Ha nincs tapasztalatod, ha nincs JÓ felszerelésed (esetleg még vaksötét is van), még ha meg is tervezed hogy mit és hogy csinálsz, az csak addig működik míg valami baj be nem üt. Ha elkap egy pánikhelyzet, nem tudsz tájékozódni és még levegőt sem venni, ott valami hatalmas szerencse kell hogy élve mássz ki a helyzetből.

Lehet sokkal egyszerűbb a helyzet mint ahogy 3 mondatban hangzik, nem annyira durva a helyszín és több ember jobban tud egymásra vigyázni. De amit eddig leírtál, erősen a sors kísértése.

febr. 11. 18:46
 12/16 A kérdező kommentje:
Értem a bányában a helyzetet én is, hogy lehet baj, volt is párszor már kisebb baj, nem szoktam aggódni, de fejben valóban ott kell lenni és ha baj van akkor egyből reagálni rá. Van, hogy érzem ahol kevés a levegő és megszédülés van, vagy jön a hangyaháború mint a tévében onnan iszkolok visszafelé és általában ott már jobb. Érezni ahol megszorul a gáz, vagy kevés az oxigén. Figyelni kell a jelekre. Nem vagyok telhetetlen, ha érzem hogy baj van akkor nem kockáztatok, persze kockázat az van benne mindig.
febr. 11. 18:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A tiszta oxigén életveszélyes. Még ennyit sem sikerült kigugliznod?
febr. 11. 19:01
 14/16 A kérdező kommentje:
Már értem. Azért írták rá a tiszta oxigénes kis palackokra, hogy 1-2 szívás után pihenni kell pár percre. A megfelelő koncentrációjú keverékre van szüksége a tüdőnek is.
febr. 11. 19:20
 15/16 anonim ***** válasza:
43%
Vigyél inkább magaddal N2O partonokat, szívd azt oxigén helyett, mindjárt vidámabb lesz a világ.
febr. 11. 20:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem véletlen olyan a tűzoltók légzőkészüléke amilyen. Tűzoltó felszerelésboltokban lehet kapni, kompletten. Mert azért az nem csak palackból áll. A nyomás szabályzástól a maszkon át minden fontos. Mert az se jó ha túl nagy nyomással jön a palackból a cucc és felfújja a tüdődet mint egy lufit.
febr. 12. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!