A Cryptex befektetésről lennék kiváncsi tapasztalatra, véleményre.Nagyon kecsegtető lehetőségnek tűnik, de túl szép ahhoz hogy igaz legyen? Vagy piramis játék? A 100$on felül lehet még bukni valami formában? Köszönöm.
Mivel én már befektettem, nem bocsátkozom filozófiai vitákba, pénzügyekhez meg vajmi keveset értek.
Azért hallottam egyet s mást a bitcoin kereskedésről, bár fogalmam sincs ennek a pénzügyi hátteréről.
Azt is tudom, hogy a bitcoint mint globális fizetőeszközt az erre szakosodott számlák (wallet) valós pénzeszközként kezelik. Azaz van a pénzeszköznek árfolyama és lehet váltani forintról/euróról usdt-re oda és vissza. Bizonyos helyeken meg lehet bitcoinnal is fizetni.
ennek az egésznek az ingyen tőkénél dől össze a logikai felépítése. van egy befektető/kereskedő, akinek amúgy vannak millió dollárjai befektetni, mégis 100 dollárért cserébe virtuálisan neked fektet be a saját pénzéből, mondván olyan óriási pénz van ebben, hogy még így is megéri neki. dehát dehogy éri meg. melyik befektető ajándékozná el a hozamának a felét, ha meg is tarthatja, hiszen annyira biztos, hogy 3 év múlva azt a hozamot tudni fogja hozni magának és neked is. sehogy nem jön ki a matek.
vagy ha kijön, én ilyenkor általában azt szoktam felvetni, hogy oké, 100 dollár nem nagy pénz, megelőlegeznéd-e nekem, hogy beszálljak? 3 év múlva pedig, amikor jön a vagyon, majd visszaadok 200 dollárt meg 1000 köszönetet, hogy megmutattad nekem ezt a lehetőséget. mégsem megy ebbe bele senki...pedig ez ugyanaz a logika.
Néhány hónapja. E. Mónika (szerintem mindenki tudja kire gondolok) mutatott valami videóba valami internetes valamit amin állítólag több milliót keres havonta. Szerintem ez is valami átveréses hülyeség. Ha azzal lehetne keresni (pláne ennyit) akkor ki dolgozna? Mindenki ezt csinálná, összedőlne a gazdaság...
Na meg ugye miért reklámozná???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!