Mit mondanál annak a gyereknek aki azért hagyja abba a zenekart mert szerinte ő nem segítség ott hanem "teher" úgymond?
Akkor bőven elég idős ahhoz, hogy részletesen beszámoljon egy fontos kérdésre:
Mi alapján gondolod ezt, kicsim?
Emellett meg kell értetni vele azt, hogy az ember pont azért van ott, tanul és gyakorol, hogy fejlődjön.
S mindenki a maga képességeihez mérten fejlődik, ebben nincsen szégyellni való.
Nekem az alkotói beállítottságom miatt a rajztól a zenéig gördülékenyen ment a gyakorlat. 1-2próbára mentek dolgok.
Az énekkart is otthagytam rövid idő alatt, mert hajtott a kíváncsiság más irányokba.
Pl zongora a mai napig mindennapjaim része, újonnan egy japán fuvolát készítek s várom, hogy megszólaltassam.
De pl matek és társai nagy mumusok voltak s azok is mai napig. Míg volt osztálytársam jó eredményeket ért el már akkoriban, amíg én vért izzadtam a 2-esért.
Nagyon mások vagyunk, más képességekkel.
Nem kell szégyellnie se, ha valami nem megy, de azzal sincsen semmi gond, ha szeretné csinálni és nem adja fel.
Vagy akár önismeret mellett rálel saját erősségeire.
Vannak pl akiknek nem mennek hangszerek, de kiváló fülük van a hangok harmónikus összhangolására stb.
Merjen próbálkozni, kipróbálni más dolgokat is.
Ne lógassa az orrát csak egy dolog miatt.
Túl sok érdekes dolog van a világon, hogy egy miatt depizzen.
Belőlem se lett énekes. :)
Viszont rengeteg mimdent tanultam és megszerettem.
Nem sorolom, mert ide alszunk a listától.
De ha csak kisebbségi komplexus húzódik meg a dolgok mögött, akkor azt kell lélekben rendbe tenni.
Jómagam pl nagyon ügyetlen, béna vagyok, ha néznek pl alkotás alatt és kritikán alul teljesítek.
Igyekszem ebben is fejlődni.
Pl nyáron a gyerekeknek a homokozóban a balcsin egy női fejet formáztam. Imádták.
Keressetek ok-okozatokat, majd korrigáljátok megfelelő módon.
Mindegy, hogy miről van szó, gyakorlati dologtól egészen a pszichésekig.
Mindenre van megoldás, másik opció vagy út.
Igen, úgy próbáltuk nevelni.
Köszönöm a válaszokat!
Van egy zenekaruk a haverjaival, és azt akarja otthagyni?
Ha a többiek ezt akarják, nincs mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!