Teher ilyet egy tanár?
A keresztlányom 7. Osztályos és iskolát váltott szeptemberbe, mert sajnos az osztályába nagyon sokan piszkálták csúfolták. A beszédje miatt például mert kora szülött volt, és nyitott szájpadlással született, műtét után pedig kicsit pöszébb maradt. A ruhái miatt, szépen csinosan tisztán öltözik, csak éppen nem toppot húz hanem trikót télen, meg nem hord haspólót. Ő egy kicsit gyerekesebb még mint a többiek. Suliváltás után újra elkezdték piszkálni az új helyen is, ami egy sokkal kisebb létszámú osztály, 14en vannak összesen. Valószínű ők már nagyon össze szoktak és nem fogadnak be mást.
A tanár az osztály tagjait megkérte írjanak egy listát mit nem szeretnek a keresztlányomban, amikor ő hiányzott a suliból. Majd ma a tanár négyszemközt oda adta a listát neki és úgy jött ki, hogy a keresztlányom a hibás mindenben. De normális dolog ez, listát íratni?
lehet utca lány kiképzö iskolába irattad be. Van ilyen sajna. Valszeg a tanár még örül is hogy a diákok melle, feneke stb kint van.
készits rejtett felvételt sztem.
Biztos vagyok benne, hogy nem mindenki ért velem egyet, de véleményem szerint egy pedagógusnak dolga megismerni, hogy kik azok, akiket az osztályközösség nem fogad be és kirekeszt, azonban sajnos a felismerésen túl legtöbbször érdemi cselekedet nem történik.
Annak idején nálunk egy anonim kérdőív volt, melybe meg kellett nevezni, hogy véleményünk szerint ki a legnépszerűbb, legjobb képességű, legkevésbé népszerű és legrosszabb képességű.
Tudomásom szerint a legtöbben engem neveztek meg, mint legjobb képességű diák és azt, akit mindenki befogad, ennek ellenére egy megkeresés sem volt azt osztályfőnököm részéről, hogy magam például mit csinálok másképp, mint a nem befogadott tanuló, mit lehetne tenni a szociális szakadékok csökkentése érdekében.
Megjegyzem továbbá azt is, hogy az évfolyamomból egyetlen diák ment tanítani, egy olyan leányzó, akit óvodában, általános iskolában és középiskolában is folyamatosan csúfoltak. Természetesen örülök az elhivatottságának, de felmerül bennem a kérdés, hogyha Ő egy sérülékeny, áldozattípusú jellem, hogy fogja felismerni és megvédeni a hasonló diákokat?
Abban egyetértek a tisztelt osztályfőnökkel, hogy sajnos vannak olyan diákok, akik szerepet játszanak abban, hogy csúfolják őket, sajnos nekem is volt olyan osztálytársam, akit bármennyire is próbáltunk bevonni a közösségbe, szándékosan távol tartotta magát, de azt gondolom akkor sem az a jó módszer, hogy ezt a gyermek szemére hányjuk. Illetve, világosan leírtad, hogy a csúfolás valószínűleg a lány beszédéből, stílusából ered.
Magam mindenképpen megkérdezném a tanárt, hogy azon túl, hogy ezt összefoglalta, egyébként milyen érdemi lépéseke tud tenni azért, hogy ez változzon, vagy véleménye szerint a gyereknek egyébként mit kellene tenni.
Akik csúfolják a másikat és nem befogadóak, azokat kellene kitessékelni az iskolából. Csak hát ugye a rendszerváltás óta ez sem történt meg. Megyünk le a pöcegödör felé. A tanárok szexelnek a diákokkal mindegy hogy fiú vagy lány e, a diákok meg szexelnek egymással a wc ben stb.
De nekünk magyaroknak úgy tűnik ez a jó.
11:17, Igen lehet hogy egy sérült emberből nem a legjobb tanár lesz.
Tudom, hogy minden iskolába vannak viták veszekedesek, nem lehet mibdneki mindnekivel jóban. De van egy pont amikor már sok. Én is úgy veszem észre, hogy egyre inkább nem foglalkoznak az ilyennel.
Biztos a keresztlányomba is van hiba, nem tökéletes ő sem. Talán túl erőszakosan próbált barátkozni év elején, és nem tetszett a többieknek ez. Van egy rossz szokása is, hogy bele szól mindenki beszédjébe, bár ezt a suliba már nem csinálja, csak az elején. De azért úgy gondolom, ez nem ok arra hogy rugdossák, fenyegessék.
A helyedben elbeszélgetnék elöször a rugdosos gyerek szüleivel. Párszor belerugsz majd utana mondod nekik a lanyuk is igy szokta.
Aztán mész az igazgatohoz. Hogy tudok a titkodrol. Beszarna egyböl intézkedne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!