Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mitol fajhat a fogam?

Mitol fajhat a fogam?

Figyelt kérdés
Nyaron kezdodott 2 hetes fogfajas,majd elmentem fogorvoshoz ahol megallapitottak h az a fogam ( beleertve a kornyezo fogaimat is) teljesen ep,nem szuvas,nem torott. 2 het utan megszunt a fajdalom is,viszont most visszatert. Nem ertem,hiszen csinaltak rontgent,es alaposan atneztek a fogaimat is.
2024. jan. 18. 23:30
 1/9 anonim válasza:

A fejed is szokott fájni?vagy a füled? Velem sokszor volt úgy, hogy vagy a fejem vagy a fülem elkezdett fájni és utána rá ment a fogamra hiába rendben vannak,mondjuk nekem akkor az állkapcsom is fájt.

Semmit nem mondtad arra miért fájhat? Vagy bele ment a 2 fogad közé valami és a fogselyem sem képes kiszedni?

2024. jan. 19. 03:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Az igaz,h eleg fejfajos vagyok,de mostanaban nem igazan fajt. Azt mondtak,h lehet stressz,akar ejszaka raszoritok a fogamra vagy csikorgatom.
2024. jan. 19. 07:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Melyik fogad fáj?

Bölcsességfogad kint van már?

Panorámaröntgen volt, ahol látszott alul, felül a teljes fogsorod?

2024. jan. 19. 07:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen,panoramatontgent csinaltak. Egyebkent az elso kisorlom bal oldalon…jobb oldalon szinten az elso kisorlom gyokerkezelve van. Bolcsessegfogam nem no meg azt mondtak…(18 eves vagyok amugy)
2024. jan. 19. 13:15
 5/9 A kérdező kommentje:
panoramarontgent*
2024. jan. 19. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Gyökérkezeléskor eltávolítják a fogból az ideget, majd betömik.

(végignézem mindig, hogy mit csinál dokim és mutatta is ami ideget kiszedett. Érdekelnek ezek dolgok és megosztja.)

Ergo nem kellene fájdalmat érezned azon fogban, ami gyökérkezelve volt.

Biztonságból nézesd meg másik dokival is.

Lelki eredetű stressz komoly fájdalmakat tud produkálni. Azt se becsüld le.

Tudnék személyes beszámolót írni.

Viszont: amennyiben tényleg stressz okozza, gondolkodj el mi lehet az és próbáld megoldani a stressz forrását vagy minimum helyén kezelni lélekben.

Ha nem megy egyedül, akkor szintén szakember.

Az előrébb lévő örlőfogacskákat le lehet terhelni összeszorított vagy akár csikorgatott fogakkal.

Javaslom: vegyél fogvédőt estére.

Kb 3000 ft-ért már kaphatók.

Próbáld ki, anno öcsémnek vettem, mert brutálisan csikorgatta fogait.

Másik szobába hallottam, olyan hangja volt, mintha az egér görgőjét elmebetegül görgette volna valaki közvetlen mellettem.

2024. jan. 20. 18:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt hiszem felreertettel,nincs gyokerkezelve az a fogam ami faj,es teljesen ep. Csak a jobb oldalim van gyokerkezelve,es a bal oldali faj.Koszonom szepen kiprobalom akkor a fogvedot!☺️
2024. jan. 20. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Csináltass egy röntgent arról a fogról. Hátha van rajta granuloma. Akkor gyökérkezelik. Ha esetleg görbe a gyökér akkor resectio. És rendben lesz 😊
2024. jan. 20. 23:11
 9/9 A kérdező kommentje:

ma elmentem egy masik fogorvoshoz,o sem latott semmit…lecsiszolta,mert elvileg rosszul harapok,es nagyon nagy nyomas megy ra arra a fogamra. nem tudom h ejszakai fogcsikorgatas miatt,vagy pedig a fogszabalyzo miatt amit mar levettek 4 eve?….(azt mondta h a fogszabalyzoval is osszefuggesben lehet sajnos:()

erdemes lenne vennem fogsint?

2024. jan. 29. 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!