Ha a lakcímem előtt van egy bolt, parkolhatok a parkolójában? Fizetős övezet és van engedelyem is ebbe a zónában.
Ha magánterület, csak vásárlók számára fenntartott, és nyitvatartási időben foglalod a helyet, akkor elvitetheti az ingatlan tulajdonosa. Nyitvatartási időn kívül is ha más magánterülete, rajta múlik mennyire tűri el. Célszerűbb megbeszélni vagy megegyezni.
A parkolóbérlet sem jogosít fel arra, hogy bárhol megállj.
Ahhoz, hogy tudni lehessen, kell lennie táblának. Bolt esetén nem azt célszerű tudatni, hogy magánterület, mert az kérdésessé teszi azt is, hogy az ott vásárló használhatja-e? Az a szokásos kiírás, hogy vásárlók részére fenntartott parkoló; van, hogy fenyegetést is írnak mellé, hogy más járműveket elszállíttatnak.
Nem értem, hogy ha a lakcímed előtt van, és nincs tábla, miért nem az a természetes, hogy megkérdezed, mi a helyzet? Ha kiderül, hogy bérelt, vagy saját tulajdonú, csak vásárlóknak szánt parkoló, akkor jóindulatúan felhívhatod a figyelmét, hogy ezt tudassa táblán, mert nem mindenki kérdezi meg, és nem szerencsés, ha vásárlók elől foglalnak el helyet. Én, beszélnék a bolt tulajdonosával; igaz, hogy én életem jóval nagyobb részét mobiltelefon és internet előtt éltem le, és például nem SMS-ben kérdezek meg valamit a mellettem állótól, és nem is idegenektől neten, hogy vajon mi lenne a válasza, ha tőle kérdezném?
Köszönöm válaszod!
Egyszer már beszéltem vele de ő azt hajtja, hogy ezért fizet amikor meg azt kértem tőle,hogy ők nincs semmi baj csak szeretném látni,hogy hány helyet bérel. Nyilván erre elkezdett bunkó lenni és fenyegetni. Ráadásul a bolt előtt van 5 hely na én ez mellett állok egyel ami már nincs felfestve. Mai nap ezt az utóbbi helyet lezárta egy lefurhato fém állvánnyal amit lelakatolt. Ja és ez a hely amúgy a lakóház ajtaja előtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!