Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan vagytok az olvasással?

Hogyan vagytok az olvasással?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vagy szoktam vele lenni , hogy mivel elég sok könyvem van itthon így nem mindig tudom , hogy melyiket olvassam el. Egyikbe bele olvasok , hogy mégis milyen miről szól meg hogy magával ragad e könyv és az alapján szoktam választani de ha olvasok is egy könyvet van mikor közben az van a fejembe , hogy mikor tudnám majd a következőt olvasni. Meg valamikor ha el is kezdek egy könyvet de ha nem is nagyon ragad magával vagy nem is mindig értem azt amit olvasok csak bizonyos részeket értek belülök lerakom majd neki kezdek egy másiknak. Volt mikor mindig sikerült egymás után kiolvasni könyveket csak valahogy mostanában van az , hogy össze vissza olvasok mintha nem lenne belőle nekem egy bizonyos rendszer hogy mikor mit és miért is olvasom. Mert végülis szerintem olyan könyvet is ellehet olvasni ami nem érdekli az embert hanem elég ha csak azt elképzeli benne a szavakat ahogyan olvassa.

Köszönöm előre is a véleményetek

Üdv ReadMan :D

2023. dec. 10. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Rettentő sok helyesírási hibát vétesz. Olvasásban nem akadályoz?

Egy ideje nem olvasok semmit. Ez baj. Bő negyven évet töltöttem el könyvekkel. Elfáradtam.

Szívesen olvastam olyan műveket is, amelyek nehezen befogadhatóak. Passuth László könyvei többségében ilyenek. De könnyed történeteket is.

Az olvasom, de nem jut el a tudatomig ismerős. Ám ezeket el szoktam engedni.

Sok szemetet kellett végig szenvedtem a munkám miatt. És fékezve. Ez külön művészet.

Kiégtem.

2023. dec. 10. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:

"elég ha csak azt elképzeli benne a szavakat ahogyan olvassa" - számomra ennek semmi értelme nem lenne, csak időpocsékolás.

Nagyon ritkán van olyan könyv, ami végülis nem tetszik, és nem olvasom végig. És abból sincs sok, amit úgy teszek le, hogy nem akarnám újra elolvasni. A legtöbb könyv jó élmény, és szívesen olvasnám újra.

Azzal, hogy melyik legyen a következő könyv, nekem is szokott problémám lenni, néha nehezen döntök ebben.

2023. dec. 10. 23:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Pár kedvelt könyvet kiolvastam, ám alapon nem szeretek olvasni.

2 ok:

Megutáltatták velem.

ADD-s vagyok és könnyen elkalandozok javarészt. (Hiperfókusz alatt olvasok, ha nem üt be ez, akkor adott részenként olvasom ki.)

Írni viszont imádok. Tegnap este is begépeltem 21 oldalt.

Fejben megvan az egész és filmszerűen játszódik le a fejemben minden egyes jelenete, melyeket igyekszem visszaadni szavakban az olvasónak.

Ha nagyon száraz anyagot kell olvasnom, rosszúl vagyok.

No és jobban szeretem, ha taglalva van az iromány.

Anyagok leírásai, technikák stb.

2023. dec. 11. 19:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy száraz anyag? Nehezen lehet megérteni a szöveget? Vagy fogalmazásilag erős szavak vannak benne?
2023. dec. 11. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Aminek a témája érdekel engem, azokat a könyveket olvasom. Csak azért, hogy olvassak, nem olvasok...
2023. dec. 12. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!