Lebuktam hamis orvosi igazolással és fel akar az orvos jelenteni. Mi ilyenkor a teendő és mit kaphatok érte?
Büntetlen előéletűként egy kis ejnye-bejnye a rendőrség oldaláról. Ha tanköteles vagy, iskolába ugyanúgy járnod kell, legfeljebb más helyre. Amikor meghallgatnak, hogy miért csináltad, nyugodtan elmondhatod az igazat, valószínűleg nem fognak kirúgni, mert megsajnálnak.
Viszont nem a te feladatod fiatalkorúként a család ellátása, a gyámhivatal biztos, hogy be fog lépni az ügybe, és megnézik hogy veszélyeztetve vagytok-e.
A 3. válaszolóba kicsi emberség sem szorult, azt látom. Ne törődj bele.
Szerintem a 2. válaszoló jól összeszedte, amit lehet. Nem vagy egy elvetemült bűnöző, akit be kellene zárni. A magad módján próbáltál segíteni a bajokon.
Lehet, érdemes lenne elébe menni a dolgoknak, és az igazgatóval beszélni, őszintén, kertelés nélkül. Nem megalázkodva, kegyelemért könyörögve!
Kirúgni ő tud, nem egy tanár. Ha meg hajthatatlan, akkor előbb-utóbb úgyis megtörténik. De emellett egy helyi gyámhivatalhoz is fordulhat. Közvetlenül is megteheted, ha a mamád nem akarja, húzódozik.
Ha valóban feljelentés lesz, ott is őszintén mondj el mindent. Biztosan készül környezettanulmány a körülményeidet illetően.
Nincsenek jogi ismereteim, de nem tudom elképzelni, hogy a legenyhébb büntetésnél többet kapj. Az talán a próbára bocsátás. Az nem jár büntetett előélettel, és ha egy időn belül nem követsz el hasonlót, akkor nem is lesz más következmény.
Na, kérdező, mi lett a dologból?
Azóta mi történt veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!