Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az Eneba nevű oldal mennyire...

Az Eneba nevű oldal mennyire megbízható?

Figyelt kérdés
Gift cardot szeretnék rendelni nagy mennyiségben, de még sose rendeltem onnan, és nem tudom hogy mennyire bizhatok meg bennük. (Megjön-e, azt kapom amiért fizettem, stb..) valaki rendelt már onnan? Ha igen, mi a tapasztalat?
2023. nov. 27. 15:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem csak hivatalos kereskedő felület, ahol legális forrásból, közvetlenül a gyártótól vagy forgalmazótól származó kulcsok vannak itt, hanem magánszemélyek bármilyen más forrásból is felrakhatják ide a kulcsaikat.

Emiatt szürkepiaci oldalnak számít, ami azt jelenti hogy árulhatnak rajta lopott, kiszivárgott, vagy lopott bankkártyával pénzmosásra használt kulcsokat is. Ha ezeket bevonják, ugrott a játék és a pénzed is.

A Gift card ettől nem sokkal különb. Xbox kontrollerekhez szoktak adni 1 hónapos Game Pass kártyát, és az áruházi oldalon tömegesen írják, hogy a kulcs érvénytelen, mert már felhasználták. Vagy a boltban lopják ki, töltik fel ilyen oldalakra, vagy megveszik, eladják/felhasználják a kódot és utána elállva a vásárlástól visszakeverik a használt kártyát újra eladásra. Steam például azt csinálja, hogy ha számlával igazolod, hogy megvetted a gift cardot, és a kulcsa érvénytelen, akkor bevonják a régit és kapsz egy újat. Ha te megveszel egy ilyen lopott kódot, majd a legális vásárló ír a supportnak, hogy nem működik az övé, a te beaktivált egyenlegedet, és mindent amit abból vettél a rendszer ki fogja törölni. Oda a pénzed is, és minden amit belőle vettél.

2023. nov. 27. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!