Ha elmegyek betegszabadságra,és ez nem tetszik a munkáltatónak akkor meg tudja e tenni a munkáltató hogy gyorsan ír egy olyan felmondást a részemre hogy ők már a betegszabadság előtt felmondtak nekem?
Egy felmondás akkor vált ki joghatást, amikor azt a másik féllel közlik -> írásban átadják neki. Innentől kezdve vita kizárva, mivel az átvétel napjával él a felmondás függetlenül attól, hogy milyen dátum van ráírva, vagy beleírva. Ha nem veszed át (durcáskodsz), akkor két tanú igazolhatja büntetőjogi felelőssége tudatában, hogy melyik napon tagadtad meg az átvételét. Innentől kezdve átvettnek minősül.
A felmondást keresőképtelenség alatt is közölheti a munkáltató.
Ha keresőképtelenség alatt közlik veled a felmondást, akkor az alapszabálytól eltérően, nem másnap indul el a felmondási idő (ha van felmondási időd egyáltalán), hanem a keresőképessé válás napjával.
Ha nincs felmondási időd (próbaidőn vagy), akkor aznap megszűnik a munkaviszonyod hiába vagy keresőképtelen.
Én most vagyok 1 hónapja állományban,most hívott a főnökasszony hogy ha nem megyek vissza dolgozni akkor keresnek a helyemre mást ,mondom neki akkor most ki akarsz rugni mert beteg lettem?azt mondta nem,de ha keresnek a helyemre mást, akkor én már feleslegessé válok szerintem.
mondtam neki hogy még egy hónapig állományban leszek mert több bajom is van egyszerre,remélem még megvár a munkahelyem.
Igazából azt csinálnak amit akarnak,ha azt mondják hogy nincs szükség a munkámra,akkor jöhetek hazafelé.
Szerintem ez úgy volna jó ha betegállomány után köteles volna a munkáltató foglalkoztatni az embert legalább fél évig,hogy ne tudjon kirúgni.
"hogy egy korábbi dátumot írnak a felmondásra de azt írta hogy ez már büntetőkategória."
Mindegy, hogy milyen dátum van rajta - írtam már előzőleg -, mert a lényeg az az a dátum, amikor a felmondást átveszed. Az a dátum vált ki joghatást, nem az, ami bele, vagy rá van írva.
Mikor átveszek egy iratot (legyen ez felmondás), és fontos az a dátum, hogy mikor vettem át (tipikusan felmondásnál fontos dátum), akkor ráírom, átvételkor a munkáltatónál maradó példányon, hogy ->
"Átvettem, 2023. december 02." és odafirkantom az aláírásomat
Ez a 2023. december 02. a felmondás napja, nem egy másik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!