Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért a téli időszámítás...

Hakapeszimaki kérdése:

Miért a téli időszámítás jobb,mikor sötét van,délután semmit nem lehet csinálni! A nyári időszámítás,jó,sokáig világos van,mehetsz a szabadba,kirándulni! Miért a téli a jó,mikor sötét van? Egyszerűen nem értem! Az alvásszakértők direkt ilyen hülyék?

Figyelt kérdés
2023. okt. 6. 21:30
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
18/20 Miért ne lehetnénk a románokkal közös zónában! Nem fognak megenni,nem élnek emberhússal! Viszont,mi is megtapasztalhatnánk,mint Aradon,hogy este 10-kor még világosban sétálsz!
2023. okt. 8. 00:42
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te valóban nem jártál földrajzórán? Azért van időzónákra osztva a Föld, mert a Föld forgásából adódóan így logikus. Japánban most épp nappal van. És képzeld, ilyen mértékekben a napkelte/napnyugta is változik a földrajzi elhelyezkedés tekintetében.
2023. okt. 8. 00:58
 23/33 anonim ***** válasza:
40%

"Miért ne lehetnénk a románokkal közös zónában!"

Ezt magyarázd el egy politikusnak!

Hogy mi nem Európával közösködünk, most megyünk ki onnan - hanem a szőrös talpú románokkal! (nem én mondom, ők mondanák)

És ezt kell beadni a népnek!

Ott lőnének le.

No persze lehetne úgy is, hogy az időzóna marad európai, csak a munkaidő változik egy órával korábbra. Akár csak télen.

Ezt sem fogják megcsinálni.

2023. okt. 8. 09:45
 24/33 anonim ***** válasza:
58%

Föciből nem tanítják már a hosszúsági és szélességi köröket, az időzónákat. Ezek többségé egy-egy meridián határolja, kevés az eltérés. Azoknakmeg oka van, magyarázható. A tied nem kellő ok.

57-ben születtem. Még nem vagyok szenilis, de nem emlékszem olyanra, hogy gondott jelentett volna, hogy mikor sötétedik. Akkor még nem volt nyári időszámítás.

Nálad lapos föld van? Ott mitől függ, mikor van nappal?

2023. okt. 8. 12:37
 25/33 anonim ***** válasza:
#24 Honnan vetted azt a bölcsességet, hogy földrajzórán nincs szó a hosszúsági és szélességi körökről, illetve az időzónákról? Igaz is, kapásból a lemeztektonikai elmélettel kezdik, minek sz*rakodnának holmi alapvető dolgokkal előtte...
2023. okt. 8. 12:54
 26/33 anonim ***** válasza:
25. Lemaradt egy kérdőjel. Képzeld oda. De szerintem a szöveg egészét olvasva kiderül ez.
2023. okt. 8. 12:57
 27/33 A kérdező kommentje:
22 És ki mondta,hogy azidőzónákat nem lehet megváltoztatni? Mindent meglehet változtatni,csak akarni kell!
2023. okt. 10. 00:53
 28/33 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem tudom, feltűnt-e, de én is szeretnék normális időzónát.

Most azt írtam le, hogy a politikusok mi alapján döntenek!

2023. okt. 10. 01:01
 29/33 anonim ***** válasza:
És sajnos NEM MI DÖNTÜNK!
2023. okt. 10. 01:01
 30/33 A kérdező kommentje:
30 Hát ez a baj,hogy mindent ők akarnak eldönteni! De 4 évente elvárják,hogy szavazz rájuk! Minek nekik az én szavazatom,ha a véleményemre meg tojnak? Hát tojok én is őrájuk,és majd nem megyek szavazni!
2023. okt. 10. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!