Ez mennyire gyanús hívás? Pozíció, amire nem
jelentkeztem?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
Ma random munkaidőben felhívott egy 70-es szám. Angolul, erős akcentussal beszélt a férfi, ledarált valami cégnevet és egyből kezdte, milyen tapasztalataim vannak erre a pozira. Hát mondom bocsánat, téves. Erre erősködik, hogy de én beszéltem az ő kollégájával, csak pár hónapja, és ezért nem emlékszem. Hát pedig mondom én biztosan nem, majd’ egy éve van állásom. És még neki állt feljebb.
Sajnos nem találtam semmit a számról, pedig próbáltam lenyomozni.
Találkozott már valaki ilyen típusú gyanús hívással?
Miért foglalkozol vele? Ha nem jelentkeztél az adott helyre, akkor nem érdemes több szót vesztegetni erre.
Feltehetöen valami adathalász hívás, törlöd és kész
2023. okt. 4. 16:39
2/7 anonim válasza:
Igaza lehet az előttem szólónak. Ez volt a felvezető szöveg, aztán kifaggatott volna. Én az ilyeneket le is szoktam tiltani.
2023. okt. 4. 16:46
3/7 anonim válasza:
Úgy 1 éve volt hasonló eset, lehet nem itt a gyakorin olvastam de kb ugyanez a szitu. Én nem vettem fel, mert miután rakerestem a számra írták, hogy csalók. Kihivott oldalán sem találtál semmit?
2023. okt. 4. 16:53
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kíváncsi voltam valaki tapasztalt-e hasonlót itt. Természetesen letiltottam.
2023. okt. 4. 17:17
5/7 A kérdező kommentje:
Jaj igen amúgy, ott néztem meg egyből, semmi. Csak hogy hárman már rákerestek előttem.
2023. okt. 4. 17:18
6/7 anonim válasza:
Tiltsd le. Majd másikról hív, azt is tiltsd. De az összeset
2023. okt. 4. 19:18
7/7 anonim válasza:
Ugyanez volt most velem. Indiai akcentussal hív a nő angolul, hogy az állás miatt hív, amire jelentkeztem. Ő a CEO és egyeztessünk, persze, péntek 18:30-kor. Mondtam, hogy 10 éve ugyanott dolgozom, nem jelentkeztem sehova és letettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!