Milyen volt régen a karácsony?
Tudom, hogy még igen korai a karácsonyra gondolni, de én előre félek. Utálom!
Most annyi az egész, hogy egy rakás ember becsődül a plázába, vesznek néhány értékes ajándékot, beledobják egy ajándékzacskóba, aztán mehet a jópofizás ezerrel. Az emberek a családdal elmennek ehhez meg ahhoz a rokonhoz, és hét-három napig eljátsszák, hogy mennyire szeretik egymást.
A korombeli gyerekek imádják, mert "hú, ajándékot kapok!", és anyu süt-főz mindenfélét. Nem az irigység beszél belőlem, az én anyum is süt-főz, és bármit kérnék, megkapnám, de nem látom értelmét. Barátnőim például most a szüleiknél új telefonért, iPod-ért, meg ilyenekért nyafognak.
De én nem értem...Ha a karácsony a szeretet ünnepe, akkor az emberik miért viszik túlzásba ezt az ajándékozást? Miért nem csinálnak inkább olyan dolgokat, amit szeretnek, azokkal, akiket szeretnek? Nem, ehelyett mennek rokontól rokonig, fakutya-szerű mosollyal és megjátszott boldogsággal. Ráadásul azokat az ajándékokat, amelyeket nem használnának, vagy továbbadják, vagy még rosszabb, kidobják.
Most mindenki kérdezgeti: Mit kapsz karácsonyra? Mit kérsz karácsonyra?
Mikor a szüleim kérdezték, azt mondtam, azt kérem, hogy idén hagyjuk ki, vagy legalább engem hagyjanak ki belőle. De anya csúnyán nézett, és azt mondta rám fér egy kis jó kedv (karácsonykor mindig rosszkedvű vagyok...), apa meg rábólintott, de anya őt is meggyőzte. A bátyám is úgy van vele, hogy inkább hagyjuk ki, és csináljon mindenki valami olyat, amit akar.
Na most mindezzel azt szerettem volna kifejezni, mennyire nem értek egyet azzal, hogy a karácsony a szeretet ünnepe.
Először is köszönöm, hogy végigolvastad, másodszor véleményeket is várok, hogy most igazam van, vagy nincs...Ha nincs,akkor miért?
Továbbá meg szeretném tudni, milyenek voltak a régi karácsonyok, régen is ez ment-e?
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm :)
12/L
*két-három napig
Ezt akartam írni :)
Én 35 éves vagyok.Nem tudom,mennyire régi karácsonyra vagy kíváncsi,de azt mondhatom,az én gyermekkoromban talán szolidabb volt az ünnep és meghittebb.Legalábbis gyerekként én így láttam.Annak idején sokszor már novemberben is volt hó és úgy emlékszem,mindig fehér volt a karácsony.A hatalmas,plafonig érő fenyőfát minden évben kereszt szüleimtől kaptam ajándékba,a kertjükből.Karácsony délután együtt díszítettem fel anyuval.Észre sem vettem,mennyit süt-főz,de estére teli volt pakolva az asztal rengeteg finomsággal,néha átjött ángyikánk is karácsonyozni és együtt énekeltünk mindnyájan karácsonyi dalokat.Nem voltak olyan rendkívül drága ajándékok.Többnyire ruhát,könyvet,hasonló apróságokat vettünk egymásnak.Én saját kezűleg készítettem ajándékokat.De mindennek nagyon örültem.Van egy mesekönyvem,amit talán 5-6 évesen kaptam.A mai napig féltve őrzöm,az emlékek miatt.
Szóval,a karácsonyban a hangulat a fontos,ami vagy van,vagy nincs...erőltetni biztos nem lehet.Muszájból nem jó karácsonyozni.
Van úgy,hogy én sem érzem azt a bizonyos régi karácsonyi hangulatot.Talán azért,mert most már nekem kell gondoskodnom arról,hogy minden szépen kész legyen az ünnepekre és elfáradok.Talán fásultak az emberek ,nem tudnak igazán kikapcsolódni,örülni még az ünnepeken sem.
Szia!
Nálunk/nálam régen a Karácsony azért nem szólt az ajándékozásról, mert nem voltunk/vagyunk valami nagyzsebbel megáldva. Ilyenkor a Karácsonyfa díszítés volt a legjobb, a készülődés, a dalok hallgatása. Már sajnos régóta nincs se ebben, sem pedig ajándékokban részem, mert engem szó szerint elfelejtenek, vagy ráfogják a pénztelenségre. De én azért is adok mindenkinek akinek tudok egy csodaszép, csak neki szóló ajándékot (Legtöbbször én készítem őket, pl.: nyakláncot, karláncot), és olyankor örülnek. De sajnos én már nem tudok igazán vidám lenni. Mivel jó adni, de néha jó lenne valamit kapni is. De attól még a Karácsonyi filling mindig meg van, és a lelkem ha kívülről nem is engedem hogy lássák, már készülődik a Karácsonyra. Például már most is.
Én egy 16. éves lány vagyok. Remélem tudtam segíteni.
További csodaszép napokat!
Szia! Végre egy normális 12éves ;)
Az én fiam 15éves és mi sem csinálunk nagy cuccot belőle, bár én egész évben a karácsonyra gondolok. Megsütöm a kedven sütijét és beülünk a tv elé karácsonyi filmeket nézni.
Kislány koromban naon csórók voltunk, sparhelttel fűtöttünk, ott főztünk. Talán nem is tudod mi az =) Szóval az udvaron játszottunk, koriztunk, aztán bent a sparhelt sütő részéből ki a sült almát, lábunkat elé melegedni. Mi mindig sk ajándékokat adtunk. Én idén az ismerőseimnek sk képeslapot, karifa díszt adok. Nem járunk össze a családdal - így alakult. De a barátok annál figyelmesebbek és jókat beszélgetünk, nevetünk.
Már csak 67-et kell aludni ;)
Ezt pedig ajánlom figyelmedbe, csupán a hangulat kedvéért:
Én szeretem a karácsonyt.Szeretem kinyitni az apró meglepetéseket, is illetve amikor nagyon vágyok valamire,régóta, és nem olyan drága akkor esetleg a fa alá is be kerül.Sajnos a tavalyi karácsonyt a szüleim végig veszekedték:(
Ilyenkor mindenki annyira akar egy jó napot, hogy sosem jön össze.A szülinapmon is így volt.
Mindenesetre én is luxusnak tartom, hogy egy 12 éves kisgyereknek ipodot,iphonet,plazmatv-t,meg ilyenolyan 23ezer ft-os bőrkabátot vesznek.Én főként az ünnepi hangulat miatt várom a karácsonyt*-*remélem idén jó lesz.:(
15./L
Szia 11:18-as 15 éves Leány!
Ne szomorkodj. Sajnos sokunknak nem adatik meg az a lelki béke, ami Karácsonykor igazán jól esne... nem értem miért mindig az ajándékokról szól minden (például most is tele vannak a polcok mindenhol, mikor még HOL a karácsony?), mikor ott az a gyönyörű fa, amit nehezen, de együttes erővel díszítettünk fel. S a régi csodaszép emlékek a télről... ilyenkor olyan jó lenne beszélgetni, nevetni, viccelődni, és régi meséket, történeteket mesélni, hallgatni. Hiszen az tényleg nagyon nyugtatóan tud hatni.
Meg a karácsonyi dalok... sok szép van már.
De én azt mondom, hogy ha kitárjuk a szívünket,(még hacsak karácsonyra is) nem lehet semmi gond, és mindenhol ott fog bujkálni a nyugalom.
S nagyon boldog lessz a karácsony!
Sok szép napot mindenkinek, és szép estét is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!