Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik szakma legjobb vállalko...

Melyik szakma legjobb vállalkozásba ? Hegesztő, ablakos, szobafestő, házszigetelő

Figyelt kérdés

2023. okt. 1. 23:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az, amelyiket szereted is csinálni.
2023. okt. 2. 08:33
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a hegesztővel és a szobafestővel ezek közül abszolút nem lehet mellélőni.
2023. okt. 7. 14:26
 3/4 anonim válasza:
100%
2 hegesztéssel hogy vállalkozol?
2023. okt. 14. 16:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel. Hegesztő vagyok, de sima javítgatásra eléggé ritka és esetleges igény lenne, komolyabb javításokra meg iszonyat felszereltség kell több eljárásra, szállítanod kell, tudnod kell hőkezelni leszerelhetetlen dolgokat is, és tisztában kell legyél a komplett metallurgiával úgy, hogy szikraképek meg keménységmérések után jó eséllyel behatárolsz anyagösszetételeket, széleskörű fémipari rálátásodnak köszönhetően, és mersz garanciákat vállalni akkor is, ha el kellett mondanod, hogy pl télen figyelniük kell a hosszrepedést és hívjanak azonnal, stb.

Ha összeszerelés, akkor az inkább lakatosműhely, teljesen másik szakma, csarnok, adott esetben elszívás, friss levegős maszk, békák, targonca, vagy mindezek helyett kisebb cuccokra szorítkozás, szűk réspiac (ami nem feltétlenül rossz), műszaki rajz, némi magabiztos tervezési készség..

Szóval oké, hogy hegesztés, de a hegesztőmérnök tudásanyag jó ha kéznél van legalább a jellemzőbben előforduló gyakorlati problémák esetében. A gyakorlott hegesztők 95%-ának egy új szakmányi tanulás és szívás lenne akármelyik irány, és mindenképpen komoly befektetés egy használható induló felszerelés is, amivel még tényleg elég sokszor mondod, hogy nincs cuccod valamire.

2023. okt. 14. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!