Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Bennmaradó munkanélküli...

Bennmaradó munkanélküli segélyről adna valaki bővebb információt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 éve felvettem a munkanélküli segélyt. Még abban a hónapban munkába álltam, tehát fél hónap segélyt igényeltem a három hónapból. Mikor a kijelentkeztem munkanélküli alól, az ügyintéző kérdezte, hogy igénylem e a fennmaradó összeg 80 % - át, ha nem, akkor bent marad, és egy későbbi munkanélküli időszakban jogosult vagyok a bennmaradt összeg 100 % - ra. Úgy voltam vele, hogy akkor inkább bent tartom, de most akárkinek mesélem ezt, ilyenről még senki nem hallott, csak 3 hónap kizárólag. Nekem mondta az ügyintéző rosszul, vagy létezik ilyen? Mert nyilván hülye lennék nem igényelni a 80 % - ot, ha utána az simán elvész.

Köszönöm a válaszokat

2023. szept. 19. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen létezik.

Egyébként álláskeresési járadék a neve, munkanélküli segély már nincs.

Miután elhelyezkedtél, amikor lejár az eredeti folyósítási időszak ideje, onnantól számítva egy hónapod van igényelni a fennmaradó álláskeresés járadék 80%-át. Egy formanyomtatványt kell kitöltenie a munkáltatódnak amiben nyilatkozik, hogy még mindig alkalmaznak, és hogy nem az előző munkahelyedre mentél vissza. Azt kell vissza vinni a foglalkoztatási osztálynak, aztán egyösszegben kifizetik a fennmaradó 80%-át.

2023. szept. 19. 20:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem értetted a kérdést. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy létezik ez a 80 % os dolog, hanem hogy jól informált e az ügyintéző, hogy ha nem igénylem, akkor az bent marad, és egy későbbi időszakban azt felvehetem a 3 hónapon felül 100 %-san,ami miatt végülis bent hagytam, mert minek nekem 80, ha később az 100.Esetleg erről van valami ismereted? Mert interneten semmit nem találtam
2023. szept. 19. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg akkor veheted fel a 100%-ot, ha munkanélküli leszel.
2023. szept. 19. 23:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, de rajtam kívül erről még senki nem hallott😅. Ezért érdeklődöm
2023. szept. 20. 00:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha viszont nem veszed fel évekig, akkor elvész.
2023. szept. 20. 16:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Aham, és esetleg tudod hogy meddig lehet élni vele?

1 hónap múlva jelentkezem be munkanélkülire. 3 éve nem voltam munkanélküli

2023. szept. 21. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha az elmúlt 3 évbe dolgoztál akkor tárgytalan az egészről beszélni, mert úgymond vissza termelted a járulékalapba ami alapján megállapítják majd újra az ellátásra való jogosultságod.
2023. szept. 21. 19:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Itt ebben az esetben konkrétan semmit nem fog befolyásolni szerintem hogy te azt a pénzt nem vetted fel annó.
2023. szept. 21. 19:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát akkó hülye volt az ügyintéző. Köszönöm a válaszokat
2023. szept. 24. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem értitek.

Ha MOST felveszed ezt a 80%-ot, akkor az a lényeg, hogy mostantól 3 évet dolgoznod kell, különben nem kapsz pénzt (hiszen már felvetted).

Ha viszont NEM veszed fel, ÉS dolgozol - akkor elvesztetted.

TEHÁT:

- ha előreláthatólag dolgozni fogsz 3 évet, akkor fel kell venni,

- ha félsz, hogy nem dolgozol annyit, akkor viszont... hát... mivel hatalmas az infláció, akkor is fel kell venni, és be kell tenni valahova kamatozni.

2023. szept. 24. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!