Ki hogy oldja meg iskolás gyerek mellett a reggeli lyukakat, ha a munkahelyen később kell kezdeni, mert a hely 10 órakor nyit? A többi lentebb
Kisfiam most kezdi az első osztályt és én új munkahelyen dolgozom,ahol a munkaidőm 10:30-kor kezdődik és az útidő 30 perc, tehát van ott 2óra lyuk, amivel nem tudok mit kezdeni. Hazamenni nincs értelme, mert a kapuból fordulhatnék is vissza, munkába menni. Körülnéztem a környéken: egyszerűen minden 10 órakor nyit, a kávézók, cukrászdák, éttermek, a helyi könyvár, de még a sarki kocsma is, beülni sehová sem lehet. Leadom a gyereket 3/4 8-kor a suliban, majd ülhetek a padon 2órát,és utána indulok a munkába. A munkaidőt nem tudom módosítani, mert mi is 10 órakor nyitunk, a nyitós kollega már megvan, de ő is fél 10-re jár. Én fél 11-re járok, mikor a forgalom kicsit jobban beindul,besegítek neki,részmunkaidős vagyok.Így vett fel a főnök. A munka után megyek a suliba a gyerekért,még épp el tudom hozni.
De az tény, az iskolába 3/4 8-ra kell hordani a gyereket, az oviba lehetett később is vinni, 9-re hordtam mindig a fiam. A korábbi munkahelyem messzebb volt,de 10-kor nyitottunk,pont beértem időben.
Szar ügy, ez van. Kocsim nincs, télen a hidegben, vagy az őszi esőben még gázosabb lesz az a 2óra lyuk. Esetleg buszozok, mint a csövesek, csak hogy meleg, fűtött helyen ülhessek... vagy leülök a parkban egy padra.
Ki hogy oldotta ezt meg, gondolom, más anyuka is van hasonló helyzetben, hiszen a legtöbb vendéglátó hely, üzlet 10 órakor nyit.A bevásárlóközpontok is 10-kor nyitnak.
Lehet, hogy viccesnek tűnik ez a helyzet pár ember számára,jót nevetnek, de nekik nincs iskolás gyerekük, akit reggel 3/4 8-ra vinni kell a suliba. Speciális suliba jár a fiam,50 perc az útidő,7-kor már indulni kell otthonról. A suli és munkahely között 30 perc a távolság.
Ilyen helyzetben még soha sem voltam, hogy van egy 2órás lyuk reggel, ami felesleges, heti szinten 10óra, havonta 40 óra, ami sok.
Ötleteket várok, ki hogy oldja meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!