Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Orosz zene szövege miért nem...

Orosz zene szövege miért nem hasonlít a zenében énekelt szövegre, ha én éneklem? Miért hangzik annyira másnak mint amikor a zenébe énekelnek?

Figyelt kérdés

Meghallgatok egy orosz zenét, de amikor a dalszövege alapján én éneklem, valamiért nem annyira hasonlít a zenébe lévő szövegre.

Ez miért lehet?

Lehet én túlságosan tisztán, és pontosan, minden betűt jól kiejtve próbálom énekelni és épp ezzel lehet a gond?

A normális válaszokat előre is köszönöm!

2023. júl. 13. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a hangsúly miatt. Ahhoz, hogy az orosz nyelvben helyesen ejtsd ki a szavakat, ismerni kell a hangsúlyt, amit pedig csak akkor fogsz tudni, ha ismered magát a szót.

pl. zoloto - na, vajon hol a hangsúly?

helyesen zÓlata lesz a kiejtése, mivel az első o-n a hangsúly, a második már közelebb az "a" hanghoz, az utolsó pedig már inkán "a"-nak van ejtve.

Ugyanakkor ott van pl. a moloko szó. Látszólag ugyanaz a felállás, mégis a helyes kiejtés málákÓ lesz, mert itt az utolsón a hangsúly. Az első egyébként nagyon röviden van ejtve, kicsit ilyen m'lákó jellegű már-már.

Szóval összegezve, ha csak simán olvasod a szöveget, az önmagában nem elég a helyes kiejtéshez. A hangsúlyok helyzetére sajnos nincs szabály, meg kell tanulni, mint a der-die-das-t a németben.

2023. júl. 14. 00:18
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, ez sokat segített. <3
2023. júl. 14. 00:28
 13/16 anonim ***** válasza:
82%

Én azt szeretném kérdezni, hogy nem értek a matematikához, de ismerem a számjegyeket, és amikor integrált akarok számolni vagy akár csak több ismeretlenes egyenleteket, valamiért nem annyira hasonlít az eredmény a könyvben lévőhöz.

Lehet én túlságosan pontosan próbálok számolni és épp ezzel lehet a gond?

Értelmes válaszokat várok.

2023. júl. 14. 05:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Figyelj.

Egy nyelvet tanulni nehéz, nem mindegy hogy ejtünk ki szavakat, és egyébként azért vagyok sokszor öszezavarodva, mert az online leckéknél ugyanúgy mondják a szót ahogy én. De a zene szövegébe kissé máshogy hangzik. És ebből jött a kérdésem. Egyébként jó humorotok van, amikor az előzőt elolvastam kb 2 percen keresztül röhögtem. :D

Segítséget és jó kedvet is kaptam úgyhogy köszi mindenki válaszát!

2023. júl. 14. 12:09
 15/16 anonim ***** válasza:
Az orosz kiejtés elég jól követi az írást, de azért nem teljesen. Én is szoktam ezt csinálni, amit Te és néha csodálkozom, h héé hát ezt meg hogy meg miért? De gyakorlattal sztem javulni fog ez. Én duolingon is gyakorlom a kiejtést. Amúgy annyira szép nyelv az orosz sztem, olyan klassz szavak vannak benne ! Talán csak gyönyörű anyanyelvünk szebb nála😌 Ritkán találkozok olyan magyarral, aki szereti az orosz zenéket. Megkérdezhetem, miket hallgatsz? Írhatsz privit is. Nálam most is azok mennek😌
2023. júl. 14. 22:11
 16/16 anonim válasza:
Kérdező, ha bemásolod ide a dalszöveget, ez bejelöli neked a hangsúlyjeleket: [link]
2023. júl. 16. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!