Orosz zene szövege miért nem hasonlít a zenében énekelt szövegre, ha én éneklem? Miért hangzik annyira másnak mint amikor a zenébe énekelnek?
Meghallgatok egy orosz zenét, de amikor a dalszövege alapján én éneklem, valamiért nem annyira hasonlít a zenébe lévő szövegre.
Ez miért lehet?
Lehet én túlságosan tisztán, és pontosan, minden betűt jól kiejtve próbálom énekelni és épp ezzel lehet a gond?
A normális válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem a hangsúly miatt. Ahhoz, hogy az orosz nyelvben helyesen ejtsd ki a szavakat, ismerni kell a hangsúlyt, amit pedig csak akkor fogsz tudni, ha ismered magát a szót.
pl. zoloto - na, vajon hol a hangsúly?
helyesen zÓlata lesz a kiejtése, mivel az első o-n a hangsúly, a második már közelebb az "a" hanghoz, az utolsó pedig már inkán "a"-nak van ejtve.
Ugyanakkor ott van pl. a moloko szó. Látszólag ugyanaz a felállás, mégis a helyes kiejtés málákÓ lesz, mert itt az utolsón a hangsúly. Az első egyébként nagyon röviden van ejtve, kicsit ilyen m'lákó jellegű már-már.
Szóval összegezve, ha csak simán olvasod a szöveget, az önmagában nem elég a helyes kiejtéshez. A hangsúlyok helyzetére sajnos nincs szabály, meg kell tanulni, mint a der-die-das-t a németben.
Én azt szeretném kérdezni, hogy nem értek a matematikához, de ismerem a számjegyeket, és amikor integrált akarok számolni vagy akár csak több ismeretlenes egyenleteket, valamiért nem annyira hasonlít az eredmény a könyvben lévőhöz.
Lehet én túlságosan pontosan próbálok számolni és épp ezzel lehet a gond?
Értelmes válaszokat várok.
Figyelj.
Egy nyelvet tanulni nehéz, nem mindegy hogy ejtünk ki szavakat, és egyébként azért vagyok sokszor öszezavarodva, mert az online leckéknél ugyanúgy mondják a szót ahogy én. De a zene szövegébe kissé máshogy hangzik. És ebből jött a kérdésem. Egyébként jó humorotok van, amikor az előzőt elolvastam kb 2 percen keresztül röhögtem. :D
Segítséget és jó kedvet is kaptam úgyhogy köszi mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!