Érdemes feljelentést tenni a házunk bokra elé rendszeres vizelok ellen?
Egy kiadós vizelés sem tart tovább 1 percnél. Nem tudod a rendőröket kihívni, mert nem fognak tetten érni senkit. Ha pedig ott járőröznek, akkor épp abban a pár percben nem fog senki vizelni, előtte és utána pedig megint.
Aktív ellenállás: a nyilvános megszégyenítésnek működnie kellene, egyszerűen kimenni és rászólni, hogy mit csinál. A pofátlanabbakkal esetleg eljátszani egy telefonnal, mintha felvennéd. Nem tud feljelenteni érte, mert saját magát buktatja le vele, és felvétel eleve nem is készül.
Passzív megfutamodás: ha elburjánzott bokorról van szó, lehet meg kellene próbálni visszavágni annyira, hogy ne lehessen kényelmesen levizelni, legrosszabb esetben akár kivenni, a folyamatos húggyal locsolástól sem lesz jobb állapotban.
A vegyesbolt előtt-mellett tilos alkoholt fogyasztani.
Először kérd meg a vezetőjét, tulajdonosát, hogy írja ki, hogy közterületen, különösen a vegyesbolt környékén tilos alkoholt fogyasztani.
Írásban, fényképekkel, tértivevényes, vagy ajánlott levélben.
Aztán, ha nem foglalkozik vele, nincs változás, akkor jelentsd fel a jegyzőnél, hogy az üzlet vezetője szüntesse meg ezt az állapotot.
Melléklet a vezetőnek írt leveled ész ajánlott/tértivevényes szelvény+ a postai számla másolata, valamint fénykpek.
A jegyző megbünteti, ha nem teszi meg.
látom most tanulod a nagybetűs életet...néhány verés után rájössz, hogy nem volt helyes ugrálni. Az én portám előtt taxidroszt volt, a kerítés és a úttest közt öt méternyi sűrű bokor. Nos oda szartak, hogyoztak, szemeteltek. Én reggelente slaggal próbáltam rendet rakni. Ez a taxisokat nem zavarta.
Sosem szóltam, mert nem bírom a pofonokat.
Elég ha csak véletlenszerűen leraksz oda hiányosan szigetelt vezetékeket, és amikor a rajtakapás esete áll fenn, rövidre zársz kb. 48 V-os feszültséget.
A villámhárító teszi a dolgát, de bele nem pusztul az istennek barma!
Vagy a bokrok közé raksz véletlenszerűen szögesdrótot.
Az első öt garnitúra öltöny után - és indiánokat alázó véres díszekkel a testén - újra fogja majd gondolni a delikvens a próbálkozásokat!
Közterületet nem figyelhet meg kamerával, ezért csak őt fogják feljelenteni és a rendőrség vegzálni érte. Ha a bejelentőt értesítik róla, hogy a kamera nem valódi és nem történt jogsértés, onnantól kezdve köztudott, hogy kamu és oda a visszatartó erő.
Áram alatt lévő szigeteletlen vezetéket elhelyezni közterületen megint csak feljelentést provokál ki. Ezek a magántulajt árammal védő sztorik még sosem sültek el jól (halálos vagy sem, oda már csak egy könnyű/súlyos testi sértés hiányzik vagy emberölés, meg az olyan extra minősítő körülmények, mint az előre kitervelt, aljas okból elkövetett, szándékos tett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!