Ki világosítana fel kútbejelentés ügyben végre normálisan, egyértelműen, véglegesen? Ki kell várni a decembert, hogy megtudjuk a rendelet végleges formáját?
Már a többedik „végső” határidő is mutatta, hogy félrenyeltek vele.
A nagy része csak időszakosan és öntözésre van használva, az a víz meg bekerül a körforgásba. Beissza a talaj, ami meg elpárolog, az felhő része lesz, csapadékként visszakerül, leszivárog.
Többmillió kút lehet a falusi, tanyasi portákon, kertekben, de nagyváros családi házas övezetében is nem egyet látok.
Csak a falukban majdnem minden udvaron, kertben van, plusz a jelentős méretű külterület szőlőiben, gyümölcsöseiben, a volt zártkerti részeken. Sokat akár többszáz éve ástak, fúrtak, de a frissebbeket is, ki engedélyeztette? A mostani lakók azt se tudják, mikor, ki készítette, készíttette?
És ki győzné ellenőrizni?
Legyintettek rá az emberek; úgy tudom évek alatt, mióta elrendelték, senki se nyújtott be a jegyzőnkhöz engedélykérést. Aki érdeklődött, 60-90 ezer forintos szakértői árajánlatot kapott; köszönték, nem kérték.
Nagyon nyomta a lelkemet, hogy eltitkolni leszek kénytelen és így most megkönnyebbültem, hogy az egészet lesz@rhatom végre! Tartottam a rngeteg adminisztrációtól,ha bejelentem.
Ha nem jelentem be, tartottam a büntetéstől, tartottam attól, hogy nem locsolhatok csak éjszaka, tartottam attól, hogy egy új adót, illetéket, járulkékot varrnak a nyakamba! MIÉRT NEM GONDOLKODNAK el egy kicsit hosszabb ideig, ott a kormánynál azok a félművelt barmok, mielőtt egy egész országot lestresszelnek a baromságaikkal?
z Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás értelmében a 2024. január 1. előtt engedély nélkül létesített, 50 méternél nem mélyebb háztartási és mezőgazdasági öntöző kutak általánosan jogszerűnek minősülnek, azokat nem kell bejelenti, és üzemeltetésükhöz nem kell vízjogi engedélyt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!