Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt illik ajándékozni...

Mennyi pénzt illik ajándékozni esküvőn?

Figyelt kérdés

Egyik legjobb barátnőmnek lesz az esküvője, de nagyon le vagyok égve, nagyon messze is lesz és nem lehet oda kijutni tömegközlekedéssel, csak taxival. (Kocsim nincs és senki mást nem ismerek onnan, hogy megkérhessem, hogy vigyen el).

Eddig mindenki azt mondta, hogy kb.20ezret szoktak adni. Szerintem én maximum 20ezret tudnék kölcsön kérni egy ismerősömtől, de a taxi költségét is ebből kéne levonnom, mert tényleg nincs több pénzem és addigra sem hiszem, hogy javulna a helyzet.

Az esküvőre bunkóság lenne ha nem mennék el, de az is bunkóság ha csak kevés pénzt tudok adni.

A barátnőm tudja, hogy nem állok jól anyagilag, de szeretném őt támogatni valamennyire, meg hát ugye illik is. Szerintetek mennyi lenne a reális?

2023. máj. 11. 19:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Aki több millió forintból tart lagzit,vagy akár hitelt vesz fel rá (ilyen is van), az nehogy már a vendégeken akarjon nyerészkedni. Nagyon gusztustalannak tartom, amikor azért hívnak meg rengeteg embert és tartanak hetedhét országra szóló lagzit,mert akkor visszajön az ára... Nincs azzal gond, amikor valaki nem két tanú+ ebéd kombót szeretne, de sokan szerintem nem érzékelik, hogy meddig nyújtózkodhatnak.
2023. máj. 12. 08:45
 12/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem pénzéhesek, de tudom, hogy mindenki más fog nekik adni normál összeget és így elég kellemetlen, hogy én elég közel állok hozzá és mégis én adnám a legkevesebbet.
2023. máj. 12. 11:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha a barátnőd tudja, hogy nem állsz túl jól anyagilag,hidd el nem fogja érdekelni, csak az, hogy ott legyél vele :) elvileg a fogyasztásodat 'illik' fizetni,ami manapság 20k alatt nem szokott lenni.
2023. máj. 12. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!