Milyen kulacsot vegyek?
Figyelt kérdés
Eddig műanyag kulacsot használtam, van több is, de egy idő után mindegyik bebüdösödött, sőt penész is keletkezett rajtuk, pedig rendszeresen mosom őket. Sok mindennel próbálkoztam már, de nem tudom róla leszedni a penészt. Üvegkulacson gondolkodom, az Equa márkát néztem és nagyon dicsérik. Érdemes üvegkulacsra beruházni, tartós, nem törik? Vagy jobb lehet a rozsdamentes acél kulacs?2023. ápr. 11. 10:22
1/3 TappancsMancs 

válasza:

Olyat érdemesebb venni, aminek a teteje a kulacs testjével azonos szélességű és le is tekerhető. Pohármosóval meg rendesen ki is lehet mosni. Ez érvényes a menetes részére és minden apró részére is, teljesen jól hozzáférhetően el kell tudni mosni. Az öblítés az kevés neki ha szűk a szája. Az üveg ugyanúgy tisztán tartható, mint egy üveg vagy rozsdamentes acél, ebben nincs különbség közöttük. Meg talán sokáig van benne elmosás nélkül folyadék és úgy alakul ki a penész, talán nem mosod el belül rendesen naponta. Esetleg az is gond lehet, hogy nem csak vizet tartasz benne, hanem valami gyümölcslevet vagy mit tudom én mit és az a gond. Vízzel nem szokott lenni probléma.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos volt 🙂
2023. ápr. 11. 17:41
3/3 TappancsMancs 

válasza:

Most olvastam vissza, hogy előtte ... és az egyik üveg helyett műanyag, ami ugyanúgy tisztán tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!