Miért állatkínzás a kóser és a halal vágás?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, akkor a zsidó vallás és az iszlám is kiemeli, hogy az állatot a lehető legkevesebb szenvedéssel kell leölni, nem szabad neki direkt fájdalmat okozni. Akkor muért akarják betiltani? Mennyivel jobb az, amit a keresztények csinálnak? Az nem állatkínzás???2023. márc. 17. 18:18
1/6 anonim válasza:
Mert mindenképpen nagyon fájdalmas dolog, másrészt sokszor percekig tart, mire elpusztul az állat.
2/6 anonim válasza:
A kivéreztetés egyáltalán nem egy kíméletes dolog. Egyébként rohadjon meg az összes vallás, mocskos mind, talán a buddhisták kivételével. Keresztény? Szép megnyilvánulása volt az inkvizíció a felebaráti szeretetnek, és manapság is Jézus azon tanítását követik, mely szerint élj szerény életet. A vatikánban meg a wc-papír tartó is aranyból van. Nem beszélve a pedofil papokról. Iszlám? Robbantsuk fel magunkat a tömegben, nagyszerű ötlet. Zsidó? A Tóra világosan leírja, hogy mi a véleményük a nem zsidó emberekről. Gusztustalan, okádék dolog az ilyesfajta "vallás". És nem mondom, hogy ateista volnék, mert agnosztikus vagyok, de az egyházak csak élősködnek az embereken, ostobaságot és gyűlöletet szítanak.
3/6 madi111 válasza:
A vágóhidakon elkábítják az állatokat, mielőtt elvágják a nyakukat, a halal és a kóser vágásnál nem. Azt mondják, hogy így finomabb lesz a hús. Én nem tudom, mert vega vagyok.
4/6 anonim válasza:
#3 Finomabb biztosan nem lesz tőle, kegyetlenebb annál inkább.
5/6 anonim válasza:
Téveszmékben élő emberek sok ember életét krderítik meg.
A kóser vágás a legkíméletesebb, leggyorsabb. Ez kevesebb szenvedéssel jár, mint a nagyüzemi vagy házi szokások.
6/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem állatkínzás a kóser vágás. Ugyanis:
1) a késnek a leetõ leg élesebbnek kell lenni. Ezt rendszerint rabbi ellenõrzi.
2) Nem szabad nyomni, hanem csakis metszeni ("nyisszantani"). Ha nyomja a kést akkor az az állat már nem kóser. Igaz, ezt kívûlrõl nem lehet ellenõrizni, csak maga a sajhét (metszõ) érzi, de persze ügyelnek.
Azér vannakaz elõírások, hogy a lehetõ legkevesebb szenvedést okozzák az állatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!