Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért állatkínzás a kóser és...

Miért állatkínzás a kóser és a halal vágás?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, akkor a zsidó vallás és az iszlám is kiemeli, hogy az állatot a lehető legkevesebb szenvedéssel kell leölni, nem szabad neki direkt fájdalmat okozni. Akkor muért akarják betiltani? Mennyivel jobb az, amit a keresztények csinálnak? Az nem állatkínzás???

2023. márc. 17. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Mert mindenképpen nagyon fájdalmas dolog, másrészt sokszor percekig tart, mire elpusztul az állat.
2023. márc. 17. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
A kivéreztetés egyáltalán nem egy kíméletes dolog. Egyébként rohadjon meg az összes vallás, mocskos mind, talán a buddhisták kivételével. Keresztény? Szép megnyilvánulása volt az inkvizíció a felebaráti szeretetnek, és manapság is Jézus azon tanítását követik, mely szerint élj szerény életet. A vatikánban meg a wc-papír tartó is aranyból van. Nem beszélve a pedofil papokról. Iszlám? Robbantsuk fel magunkat a tömegben, nagyszerű ötlet. Zsidó? A Tóra világosan leírja, hogy mi a véleményük a nem zsidó emberekről. Gusztustalan, okádék dolog az ilyesfajta "vallás". És nem mondom, hogy ateista volnék, mert agnosztikus vagyok, de az egyházak csak élősködnek az embereken, ostobaságot és gyűlöletet szítanak.
2023. márc. 17. 18:45
 3/6 madi111 ***** válasza:
37%
A vágóhidakon elkábítják az állatokat, mielőtt elvágják a nyakukat, a halal és a kóser vágásnál nem. Azt mondják, hogy így finomabb lesz a hús. Én nem tudom, mert vega vagyok.
2023. márc. 17. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
#3 Finomabb biztosan nem lesz tőle, kegyetlenebb annál inkább.
2023. márc. 17. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:
30%

Téveszmékben élő emberek sok ember életét krderítik meg.

A kóser vágás a legkíméletesebb, leggyorsabb. Ez kevesebb szenvedéssel jár, mint a nagyüzemi vagy házi szokások.

2023. márc. 18. 00:20
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Egyáltalán nem állatkínzás a kóser vágás. Ugyanis:

1) a késnek a leetõ leg élesebbnek kell lenni. Ezt rendszerint rabbi ellenõrzi.

2) Nem szabad nyomni, hanem csakis metszeni ("nyisszantani"). Ha nyomja a kést akkor az az állat már nem kóser. Igaz, ezt kívûlrõl nem lehet ellenõrizni, csak maga a sajhét (metszõ) érzi, de persze ügyelnek.

Azér vannakaz elõírások, hogy a lehetõ legkevesebb szenvedést okozzák az állatnak.

2023. márc. 19. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!