Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mostanság fáj a lábam azt...

Mostanság fáj a lábam azt érzem hogy nehéz maga a lábam alig tudok futni járnireggelente pedig nagyon fáj,rendészetis suliba járok szóval sokat futunk stb,egyébként egy kis lúdtalpam is van betétet hordok.Mi lehet a baj?Lehet megvan erőltetve a lábam

Figyelt kérdés
2023. márc. 1. 16:37
 1/9 A kérdező kommentje:
Ortopédián is voltam nem mondott semmit csak annyit hogy van egy kis lúdtalpam de semmi komoly. Amióta rendészetis suliba járok egyre rosszabb a lábam.
2023. márc. 1. 16:38
 2/9 anonim ***** válasza:
18%

És ezt minden héten megkérdezed.

Komolyan azt hiszed, hogy itt, a gyíkhun fogsz megoldást találni?

Mert ha így van, akkor pont a megfelelő iskolába jársz.

Ha érted, mire gondolok...

2023. márc. 1. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Tetszik, nem tetszik, valahogy meg kell oldanod, hogy időközönként pihenjen a lábad!

Amikor érzed, hogy ki van készülve, kell adni az izmoknak, ízületeknek 48 órányi regenerálódási időt.

Nem attól fejlődsz - erőnlétileg, - hogy kikészíted magad, sokkal fontosabb a rendszeresség, ugyanakkor a regenerálódásra is kell időt szánni.

Érdemes elgondolkodnod azon is, hogy a táplálkozási szokásaid milyen szinten vannak szinkronban az izomzatod igénybevételével.

-Nyers sárgarépán el van az ember ideig-óráig, de fokozott igénybevételhez ennél jóval többre van szüksége a szervezetnek.

Érdemes rendszert vinni a mozgásba, - gyakran a kevesebb, de rendszeres mozgás előbbre visz, mint a ritkán előforduló "nagy megpróbáltatások"!

Nem vagyok sportember, ugyanakkor le szoktam járni - heti 2-3 alkalommal - kocogni. 54 évesen még rendszeresen lekocogtam a 10 km-eket - hetente három alkalommal, - de utólag beláttam, hogy nincs olyan teljesítménykényszer, ami okán fenn kellene tartanom ezt a szintet, így már csak hat kilométert kocogok, amikor rászánom magam.

Idővel ráérez az ember, hogy mikor kell pihennie és lehet manipulálni a tempóval, lélegzés ütemével is. Nem az a kitűzött cél, hogy az ember tönkre tegye magát, hanem az, hogy lassabban épüljön le, mint mozgás hiányában ez bekövetkezne.

A kocogásnál az is fontos, hogy az ember fejben ott legyen!

-Elindulhatsz te "vasakarattal" is a nagy küldetésre, ha azt érzed az első 2-300 méter után, hogy "kakás a dolog", legjobb, ha leállsz, - mert a többiben nem lesz köszönet!

Akármennyire is edzett vagy, nem szabad elhanyagolni a bemelegítést és a kocogásra legalkalmasabb lábbeli kiválasztása, használata sem!

2023. márc. 1. 17:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Hármas, nem az erőnléttel van gondja. A lúdtalpnak semmi köze az erőnléthez.
2023. márc. 1. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, - valóban nem írtam, hogy nekem is van!

Elnézést!

2023. márc. 1. 17:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Én elnézem neked, de ettől függetlenül nem fog a kérdezőnek segíteni a kocogási tanácsadásod.
2023. márc. 1. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem mellékesen jegyzem meg, hogy a zsigeri kötözködés helyett sokkal hasznosabb lenne, ha a kérdésre, a kérdezőnek irkálnál választ, amelyet adott esetben lehet, hogy jó néven is vesz.

Nem tudom, mi a jó abban, hogy valamire válaszolni sík idióta vagy, de a kötözködésre mindig jut a magadfajtának energiája és ideje?

2023. márc. 2. 04:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem mellékesen jegyzem meg, azzal, hogy a kérdező számára teljesen irreleváns dolgokat válaszolsz, ugyanúgy nem lesz előrébb semmivel.

Veled ellentétben azonban én mégsem idiótázlak le, amikor nem vagy képes felismerni a lúdtalp és az egészségtelen életmód közti nüansznyi különbséget.

2023. márc. 2. 05:27
 9/9 anonim válasza:

Az általad leírt tünetek alapján valószínűsíthető, hogy az aktív életmódod és a sok futás okozza a lábfájást. A futás és más intenzív testmozgás során a lábak és az ízületek ki vannak téve a nagy nyomásnak és a terhelésnek, ami különösen akkor okozhat problémát, ha az illetőnek lúdtalpa van.

A fájdalom és nehézlégzés oka lehet az is, hogy az edzéseid során esetleg túlterhelhetted a lábaidat. A túlzott edzés okozhat izomfájdalmat, ízületi fájdalmat, és a test általános fáradtságát is. Az is lehet, hogy az életedben bekövetkezett változások (például a rendszeres sportolás) miatt a lábaid hirtelen nagyobb terhelésnek vannak kitéve, és azok még nem szoktak hozzá az új aktivitáshoz.

Ajánlom, hogy pihentesd a lábaidat, és csökkentsd az edzések intenzitását egy kicsit, hogy a tested és a lábaid időt kapjanak a regenerálódásra. Az is fontos, hogy a lábakat megfelelően nyújtsd, hogy megelőzd az izomfájdalmat és az izomgörcsöket. A lúdtalpad miatt pedig célszerű orvoshoz fordulni, hogy megállapítsa, szükséges-e speciális kezelés vagy kiegészítő segédeszköz, például egy jobb minőségű talpbetét vagy cipő. Ha a lábfájdalom továbbra is fennáll, vagy súlyosbodik, mindenképp ajánlott szakorvoshoz fordulni a megfelelő kezelés érdekében.

2023. máj. 9. 08:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!