Alkohol lepárlásnál miért fontos a Réz cső? Értem hogy jó hővezető. De miért fontos? Hiszen a pára vissza hűthető hosszabb úton is.
Persze.
Szerintem az ezüst is tökéletesen megfelel erre a célra.
A réznek van egy olyan tulajdonsága is, hogy képes az "önfertőtlenítésre", - nem támogatja a rézfelület, hogy tartósan megtelepedhessenek rajta kórokozók.
A jómódú házakban található nyílászárók kilincsei nem véletlenül készültek vörösrézből, anno, - holott megengedhették volna más, csicsás anyagból is ezek elkészítését. -Más kérdés, hogy az ilyen házaknál volt külön ember is arra, akinek ezek fertőtlenítése, fényezése is a felelősségi körébe tartozott, de ettől még igaz, hogy van a réznek egy ilyen tulajdonsága is.
Ha kicsi a rézfelület (ti. ha csak a kupola réz, és az sem túl nagy), akkor szükség lehet arra a pluszra, amit a rézcső ad, és ami esetenként fontosabb, annyira jó a hővezetése és a megmunkálhatósága, hogy más anyagból vagy drágább lenne ugyanazt a hűtőkapacitást megcsinálni (több anyag és/vagy nehezebb megmunkálás), vagy törékeny volna, vagy szennyezné a párlatot.
Nyugodtan lehet rozsdamentes acélból a spirál, de jó az neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!