Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi idő kell egy hővezető...

Mennyi idő kell egy hővezető pasztának, hogy betonkeménységűre száradjon?

Figyelt kérdés

Olyan keményre, hogy még a nitrohígító se oldja fel, (az izopropil mintha víz lenne neki).

Nem tuning gép, sima hétköznapi használós.

2023. jan. 28. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

5-7 éves Dell desktop PC-k hővezető pasztáit simán el tudtam távolítani névjegykártával kapargatva, simán fémtisztára lehetett pucolni teljesen szárazon.

Vagy valami nagyon trágya pasztát fogtál ki, vagy eszetlen módon meg lett járatva az a gép, hogy így rásült, vagy nagyon régen volt pasztázva, vagy ezek tetszőleges kombinációja. :)

2023. jan. 29. 00:01
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
50 év
2023. jan. 29. 01:07
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
100%
A nagyon régi gépeknél volt ez divat, még Pentium III meg AMD K6, K7 időkben. Én nem tudom milyen szart használtak annó azok, de olyan volt mint valami erős ragasztó. Ha nem csavargattad meg a hűtőt leszedés előtt jött vele a proci is. Az újabbaknál már nem tapasztaltam ilyet, mindegyik paszta szépen eltávolítható volt. Lehetett akárhány éves.
2023. jan. 29. 05:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Haha, igen. P3-akkal nálam is volt gond 😃 de nálam nem is paszta volt rajtuk, mert túlságosan szabályos négyzet volt, tehát valami pad volt inkább. A die-ról még legkapartam valahogy, de a környezetében ott van még ugyanúgy 😃

Laptopoknál találkoztam még igazán beszáradt pasztával, de azoknál nincs gond, mert tényleg simán felporlad.

2023. jan. 29. 08:03
 5/7 A kérdező kommentje:

A sztori a következő: "frissen pasztázott, feleségem gépe blabla" dumával vettem egy 1151-es gépet. Egy kis i3 6100 van benne, szóval a nagy hőterhelés itt lehetetlen.

Na most a gép belsejében egy fél vödör szenny volt. A CPU hűtőt nem is lehettet látni a retektől.

Ezután vettem le a CPU hűtőt és találkoztam a betonkemény pasztával. Azóta én rendeztem a dolgot a sráccal, azzal a dumával mentegetőzött, hogy a haverja gépe csak ő tette fel, sajnos nem nézett bele stb.

30%-át visszautalta a vételárnak, mert megfenyegettem hogy vagy írok egy negatívat róla vagy kártalanít.

2023. jan. 29. 12:11
 6/7 P.O.C. ***** válasza:
Hát akkor valami g-ci igénytelen trógeré volt. Az ilyen véglények meg ki tudja mit használnak "hűtőpasztának". Mert a 6. generáció stock coolerének gyári pasztája is könnyen lejön.
2023. jan. 29. 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:
1 nap és 30 év között bármennyi
2023. jan. 30. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!