Bármelyik postán tudok csomagot feladni, vagy csak a lakcímem szerinti postán?
Figyelt kérdés
Két hónapja élek Budapesten egy albérletben, a hivatalos lakcímem egy kisvárosba szól. Nincs az albihoz tartózkodási engedélyem vagy ide szóló hivatalos postacímem, a lakás tulajdonosa sajnos nem működött együtt ebben a kérdésben. Csak a bérleti szerződés van, ha igazolni kell valamit. Egy csomagot kellene feladnom a postán. Emiatt haza kell utaznom és otthon kell feladnom, vagy itt is megtehetem Budapesten? Köszi a válaszokat!2023. febr. 17. 13:57
2/9 A kérdező kommentje:
Ez gyors volt, köszönöm!
2023. febr. 17. 14:05
3/9 anonim válasza:
Ha viszont ajánlott levelet vagy csomagot vársz a cimedre, és nem vagy otthon, mikor hozzák, és a postára kell menned érte, akkor kérhetik, hogy igazold, hogy az a lakcímed. Én emiatt mindent úgy rendelek, hogy itthon legyek vagy csomagpontra, hivatalos levelezési címen meg az otthoni címem( bank, iskola, munkahely stb)
4/9 anonim válasza:
A bérleti szerződéssel beballagsz egy kormányablakba és bejelented magad tarthelyre. Ugyanis ez a menete ennek.
5/9 anonim válasza:
A főbérlő mondhat amit akar, te pedig leszarod és bejelented a tartózkodási helyedet.
6/9 anonim válasza:
Mi köze lenne egy cégnek ahhoz, hogy hol laksz?
Amúgy, a bérleti szerződés is elég ahhoz, hogy tartózkodási helynek bejelentsd azt a lakást, nem kell hozzá a lakás tulajdonosa. Feltéve, hogy a szerződést közjegyző vagy ügyvéd vagy két tanú aláírta. Ha egyik sincs, akkor kell a tulajdonos.
8/9 anonim válasza:
Egy-két kivétellel bármelyik postán tudsz csaomagot feĺadni. A feladó címeként azt írdz rá amit akarsz. Ha a csomag valamiértvisszajön az értesítővel akkor is át tudod venni, ha a lacímkártyán nem az a cím szerepel
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nahát, nem is tudtam, hogy nem kell a tulajdonos beleegyezése a tartózkodási hely bejelentéséhez. Aláírta két tanú a szerződést. Köszönöm, akkor ezügyben is tanultam valamit.
2023. febr. 19. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!