1 szálat sem kéne?
Sziasztok
Tegnap előtt megfogadtam hogy leteszem a cigit, de nem nagyon sikerült, eddig 20szálat szívtam el 1nap, de tegnap csak 1szál ment el és ma is, szerintetek 1szálat sem kéne vagy ez így kezdésnek megfelel? Köszi előre is a válaszokat.

Ha van akkora akaraterőd, hogy kibírod egyből nullával, akkor próbáld ki. Nemcsak a mentális, de a testi függőséget is le kell küzdeni. És még ezután jönnek az elvonási tünetek, a pótcselekvések stb.
Valószínűleg többen alkalmazzák a mennyiségcsökkentős módszert, mert kevésbé terheli meg a szervezetet mint az azonnali megvonás. Ennek a hátránya, hogy sokkal tovább tart, és könnyű visszacsábulni bármilyen kifogásra hivatkozva, hogy ma már csak 3 szál járna, de úgy felkúrtak hogy inkább legyen 5. Holnap is 5, holnapután 6 mert nyugodtabb leszel tőle, majd egy hónap múlva megint 20-nál tartasz, mert legalább ennyi jó legyen ebben a szar világban, ami jár (ugyanígy van 1 millió alkoholista is).
Az azonnali megvonás rövidebb ideig lehet rossz, de addig nagyon.
Azt viszont ne gondold, hogy ha hétfőn eldöntötted és kedden elkezdted akkor szombatra már le is szoktál. Az életmódváltás egyrészt kitartó elköteleződést jelent, másrészt több hét vagy hónap után is még vissza szoktak esni sokan, amikor elgyengülnek. Ennek persze nem az a tanulsága, hogy felesleges megpróbálni, mert úgysem fog sikerülni.

Az egy szálból nagyon hamar, napokon belül kettő, három, négy lesz, majd megint napi egy pakli.
Vagy leteszed végleg, vagy sosem.

Pl próbáld más pótcselekvésre cserélni. Mondjuk magvak, szotyizás, gyümi tea stb.
Ha pedig sikerül egy hetet kibirnod, vagy jól haladsz, jutalmazd meg magad a hétvégén.
Pl a hati cigi árából utazz egy szép helyre vagy lepd meg magad apró ajándékkal.
Nasi, ruha, cipő, gyümölcs turmix stb.
Nagyon jó turmix receptek vannak.
Engem anno párom szoktatott rá, igaz nem dohányzom, viszont én meg édesanyámnak továbbítottam.
Cigi helyett nyomatja a turmixokat. Jelentősen javult a közérzete és egészsége is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!