Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Teljesen magam alatt vagyok....

Teljesen magam alatt vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Két gyerekes anyuka vagyok, aki régebb vidám, életteli és maximalista volt. Teljesen kifordultam magamból a férjemmel való kapcsolatom miatt. Nagyon elhanyagol, semmi szeretetet nem kapok, kritizál állandóan, úgy érzem elszívja minden energiám. Ha tükörbe nézek mindha legalább 20 évet öregedtem volna. A gyerekekkel sem tudok már minőségi időt tölteni, belefáradtam mindenbe, úgy érzem nem vagyok jó anya. Itthon a feladatokat is robot szerűen látom el, semmi kedvem semmihez. Lejárt a szerződésem is a munkáltatómmal (meghatározott időre voltam felvéve), új állást kell találnom, és elég nehéz egy műszakban találni (nincs segítségem a gyerekekkel). Úgy érzem összecsaptak a fejem felett a hullámok, és én odaveszek. Volt valaki így? Hogy állt talpra?

2023. febr. 4. 20:34
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Használd ki most az időt munka nélkül magadra. Ismerd fel hogy nem csak anya és háztartási alkalmazott vagy, hanem nő és ember. Mit gondol az urad, ő a kenyérkereső, ezért neki nincs házimunka és családapa szerep? Legyen úgy, lásd el a gyereket, csináld a házimunkát, keressen csak pénzt az urad , te meg az ovi, bölcsi, iskolaidőben valósítsd meg önmagad, tanulj nyelvet, művelődj, jogázz, fuss, tornázz, menj el képzésre, találd ki magad .

Ha pofázik a férjed, akkor sorakoztasd fel magad mellett az érveket. Mindenhez két ember kell két ember a szülő, két ember lakik a helyen, ahol minden feles, a házimunka is éppúgy mint a gyerekek ellátása. Ha nem osztozik, te se osztozol a jövedelemszerzésben. De ha szeretné hogy te is keress, vegyen részt teljes emberként az életben.

Mondd meg, próbaidő alatt nem lehet hogy a beteg gyerekkel te maradj otthon, vegye ki a részét.

Hogy nincs érzelmi világ otthon, azzal kapcsolatban meg kell tudni, van e igy értelme folytatni, erre ő adjon választ, kapja össze magát, mert már 3 emberért felel .

Nem szabad ráhagynia magát senki másra az embernek, az csakis kölcsönös viszonyulás . Nem mások adnak valamit, mi hozzuk ki azt másikból. Meg kell pengetni a húrokat, és tudni mire számíthatunk. Nem belesüllyedni abba, a másik mit akar, mert akkor csak függünk. Ha a másik látja, komolyan gondoljuk amit gondolunk, összekapja magát ha akar tenni értünk. Ha nem akar tenni, akkor újra kell tervezni, magunkból építkezni.

Nem a másik...mi magunk, az, amit tehetünk magunkért

2023. febr. 4. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!