Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elmúltam 18.. ha engedély...

Elmúltam 18.. ha engedély nélkül elköltözök otthonról a szüleimnek nincs joga engem haza vinni ugye?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időbe eléggé megromlott a szüleimmel a kapcsolatom mindenért én vagyok a hibás. És felnőtt létemre nem engedik azt se hogy akárkivel legyek és még sorolhatnám… és nekem elegem lett ezekből. Van elég félretett pénzem ahhoz hogy akár lakótársként eltudjak költözni otthonról aztán szeretnék dolgozni is mellette tehát a pénzzel nem lenne probléma.

Engem csak az érdekelne hogy nincs joguk engem hazahozni csak mert nekik nem tetszik az hogy én így döntöttem?

2023. febr. 3. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Szia irj ram segitek
2023. febr. 3. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, tényleg nincs joguk rá, kivéve, ha valamiért gondnokság alatt állsz.
2023. febr. 3. 18:44
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
Joguk nincs, de ha a félretett pénzed nem 7 jegyű, akkor előbb keress melót, mert nagyon hamar el tud ám fogyni... De egyetemre menni jobb ötlet lenne.
2023. febr. 3. 18:49
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem állok az alatt. Akkor lényegébe nyugodt szívvel eljöhetek otthonról?

És ha valamiért mégis megfenyegetnek hogy hazavisznek vagy valami mit tudok tenni? Forduljak a hatóságokhoz vagy ügyvédet keressek?

2023. febr. 3. 18:50
 5/12 A kérdező kommentje:
#3 semmiképpen sem szeretnék egyetemre menni. Minél hamarabb szeretnék dolgozni 1 évem van vissza a suliból mellette is szeretnék dolgozni meg aztán utána is rögtön munkába szeretnék állni
2023. febr. 3. 18:52
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
18 éves korod után úgy éled az életed ahogy akarod, nem szólhatnak bele a szüleid. Akkor lehetnének jogos elvárásaik ha szponzorálnának. De ha független vagy tőlük akkor azt csinálsz amit akarsz, és ott ahol neked jó. Nem vitethetnek haza. Ha esetleg eltűnés miatt kerestetnének és megtalálna a rendőrség és te nem szeretnéd, hogy a tartózkodási helyed kiderüljön akkor nem fogják megtudni.
2023. febr. 3. 19:14
 7/12 anonim ***** válasza:
33%
18 évesen felnőtt vagy, nem szólhatnak az életedbe, de ne is várd, hogy eltartsanak. Meg azért nélkülük tényleg nem lennél.
2023. febr. 3. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
Ha hivatalosan betöltötted a 18at akkor nincs joguk. De biztos fel akarsz égetni minden hidat?
2023. febr. 3. 20:51
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
" nélkülük tényleg nem lennél" micsoda érzelmi zsaroló duma😂
2023. febr. 3. 20:52
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

"És ha valamiért mégis megfenyegetnek hogy hazavisznek vagy valami mit tudok tenni? "

Nem kell semmit tenni, a legjobb esetben kineveted öket.

2023. febr. 4. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!