Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Előfordult már, hogy egy...

Előfordult már, hogy egy kérdésre teljesen normálisan és segítőkészen válaszoltok valami hasznosat, aztán úgy lepontoznak, hogy csak lestek, hogy ezt mégis miért?

Figyelt kérdés

2023. jan. 14. 20:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Okosnak lenni manapság nem ritka, h.lyének lenni annál inkább. Aki normális és hosszú/részletes választ ír lepontozzák meg sokszor el sem olvassák, aki röviden ír lenézően h.lyeséget ő a király. Engem a társkereső rovatban pontoznak mindig 0%-ra a megsértődött emberek mert nem képesek felfogni hogy más a gondolkozásom és a véleményem mint az övéké. Máshogyan látom az egészet mint ők és én hosszan fogalmazok. Sokan lehet azért is pontoznak le mert lusták elolvasni a hosszú válaszaimat.
2023. jan. 15. 09:55
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, teljesen igazakat írtok.

#11 velem is előfordult már, hogy a többségtől eltérő véleményt írtam, másmilyen nézőpontból, és ennyi elég volt a lepontozásra, holott ugyanúgy releváns válasz volt, mint a többi.

2023. jan. 15. 10:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

A válaszod alatt viszont ez van: "Hasznos számodra ez a válasz?" - sosem fogja hasznosan értékelni egy ellentétes nézőpontú ember a véleményedet, hiába a témához kapcsolódik. Neki az nem lesz hasznos, mert ütközik a saját véleményével.

Sajnos az oldal nem jól kérdez, egyértelműbb lenne ha a tetszik/nem tetszik elv helyett az igen/nem eldöntendő kérdést hozná fel, pl. "megválaszolta a hozzászólás a kérdést? - igen/félig-meddig/nem".

2023. jan. 15. 10:59
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A "hasznos számodra ez a válasz?" kérdés is hülyeség, mert nem a válaszolók számára kell hasznosnak lennie, hanem csak a kérdező számára.

Nem jó ez az értékelő rendszer, igazságtalan.

2023. jan. 15. 11:40
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezeken kívül amiket írtok, van még egy olyan eset is amikor a toplista miatt csinálja, vagy puszta irigységből és rosszindulatból. Egy időben volt itt egy nyomorult élettelen, aki abból szerezte az összes pontját hogy válaszokat értékelt, de ilyen 5-6000 pontja volt ebből csak az emberek kategóriában. Ő volt a legelső konkrétan az ottani toplistán, és szó szerint 0 kommentből. Ez napi rengeteg pontozás, gyakorlatilag az összes kérdésbe bement, el se olvasott semmit, csak nyomkodta mindenre a 80%os pontozását. Rengeteg olyan kisebb kérdésekben is, ahol 1-2 értékelő volt összesen mert annyira nemlátogatott kérdés, és mindezt rendszeresen napról napra, gondolom ezt innét mondanom se kell miért probléma. És ami a legaljasabb volt, szisztematikusan az összes 5 pipás választ lehúzta nem hasznosra. Miután eltakarították ezt a szerencsétlent innen, a probléma is megszűnt végül.

Persze akad még mindig jópár ember aki az 5 pipásokat szándékosan lepontozza, bevallottan az 5 pipa miatt, bármit is írjon. De ezekkel csak véletlenszerűen lehet összefutni, meg a többiek helyesnek értékelése általában helyrehozza a dolgot.

2023. jan. 15. 13:57
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze velem is volt már ilyen.
2023. jan. 18. 15:28
 17/23 anonim ***** válasza:
95%

Szinte állandóan.

Már kaptam meg, konkrétan nekem címezve, hogy az 5 pipám miatt, írhatok én bármit is, ő fixen pirosat fog adni, mert őt zavarja az az 5 pipa..

Elsőre nekem is az a bizonyos 80%-os tag ugrott be, aki mániákusan az összes Emberek kategóriás kérdés alatt lehúzott mindenkit. Hónapokig nem tudtam 100%-os választ adni, mert mindenre a "nem hasznosat" nyomta. Most van pár 75%-os, akik mintha igyekeznének átvenni a helyét, de már kezdem elengedni.

Néha azért így is tud zavarni.. főleg, amikor a három 75%-os összeverődik és rendre 0%-on vagyok.

Tényleg jó lenne, ha valami új értékelőrendszer születne, de nem látok rá nagy esélyt. Az oldal ráncfelvarrása óta ez az egyik legbíráltabb rész és hát...

2023. jan. 29. 23:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Előtte rosszabb volt, mert kiírta a konkrét százalékodat a válaszokban. Elég volt azt figyelni, hogy ki a te kiszemelt felhasználód ugyanazzal az értékkel, és az alapján lehetett nyomni a jeleket. Ezt "rejtették" vissza odáig, hogy a zöld pipa csak a tartományt mutatja és nem a konkrét százalékot. Ez valamennyire fejlődés, mert a konkrét emberekre utazók dolgát megnehezíti. Aki eddig is csak arra ment, hogy 90% fölötti (vagy 5 teljes pipával) válaszolókat lehúzza, náluk nem változott semmit, és ott nem is tudnának mit javítani a dolgon.
2023. jan. 30. 07:31
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

De.

Erre lehetne alkalmazni azt, hogy aki többet pontoz lefelé, mint felfelé, annak nem érvényes a pontozása.

2023. jan. 30. 08:44
 20/23 anonim ***** válasza:
79%

Most is így van: ha a többséggel ellentétesen szavazol, akkor pontlevonást kapsz érte, emiatt csökken az értékelési százalékod, szintet veszthetsz és még jobban korlátozzák az értékelési hasznosságod maximumát.

A 19-es válasz feltétele már csak azért sem jó, mert az elvárná hogy a rossz válaszokat is felpontozd, mert csak a lepontozást büntetik.

2023. jan. 30. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!