Ez a MÁV szerint szabályos?
Ha a bérleted Ivarcs és a Nyugati közé szól, akkor a közbeeső megállókon ott szállsz fel és le, ahol akarsz. Mint ahogy ahhoz sincs köze a MÁV-nak, ha az érvényes bérleteddel a zsebedben te inkább gyalogolsz. Viszont ha olyan járatra szól a bérleted, amelyik nem áll meg Rákospalotán, akkor nyilván nem szállhatsz fel arra a járatra, amely viszont megáll.
Nekem is volt ezzel kapcsolatban egy vitás esetem: Rákospalota-Újpestről vettem jegyet Vácra és vissza. Viszont Vácon egy olyan vonatra szálltam fel, amelyik (ha jól emlékszem) zónázó járat volt és Rákospalota-Újpesten nem állt meg, csak a Nyugatiban. Így viszont nem tudtam leszállni, tehát a jegyem a Nyugatiig már nem volt érvényes. A kalauz először meg akart büntetni, de végül rendes volt, mert tudta, hogy nem akartam bliccelni, csak nem olyan járatra szálltam fel visszafelé, amilyennel mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!