Lehet, hogy emiatt nem bírom az érintéseket?
Igen, lehet, hogy emiatt nem bírod. Vagy azért, mert a családodban ezt láttad, ez volt a természetes.
Nálam is volt ilyen időszak. Sikerült legyőznöm, de amikor újra csak csalódások értek egymás után, az egész dolog vissza tért.
((Én sem vagyok aspergeres, maximum traumatizált gyerekkorom volt. Nem folyamatosan, de kaptam verést, és nem volt nálunk divat az ölelkezés. Ez kihat az emberre későbbiekben. És az iskolában engem is értek atrocitások.))
2 nem kell egyből ilyenre gondolni. Leírtam, hogy mi történt velem és kíváncsi vagyok rá, hogy talán emiatt nem bírom az érintéseket.
4 a családomban azért eléggé jelen van az érintkezés, szóval nem hiszem, hogy az lenne a probléma, esetleg talán azért, mert szerintem tul sok az érintkezés.
Vagy csak egyszerűen a szeretetnyelved sorrendjében, arányában az utolsó helyeken áll az érintés.
Csinálj egy tesztet online és úgy töltsd ki, hogy szeretteid, barátaid kontaktjait nézed.
Mert az ember egyértelműen azok felé ad és kap szeretetet több formában.
A múltat pedig el kell fogadni, pl elismerni azt, ige introvertáltabb voltál és igen, a gyerekek pedig gyerekek. A feleslegesen piszkálódóknál pedig megesik, hogy lelki gondokkal küzdő gyerekek és iskolában vezetik le a frusztráltságukat. sokszor tudat alatt.
Ha sikerül átgondolni, elfogadni a múltat onnantól felépül az ember és fókuszál a jelen és jövő énjére.
ui.: az 5szeretetnyelv tesztet nézd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!