Mennyire könnyen belátható hogy a tulajdonságok nem önállóan létező dolgok, hanem valamihez tartoznak?
Elsőre nem tudom eldönteni, hoyg sületlenség vagy értelmetlen.
Hogy a példádnál maradjak: ha a fa mondjuk egészségesből korhadttá változik, akkor változik. Ha a fának kinő nyolc ága, akkor változik.
Ha önállóan létező dolgok lennének, akkor valószínűleg nem tulajdonságnak hívnák őket... A fa akkor is fa marad, ha növekszik, nem változik időközben toronydaruvá... 🤦
Gratulálok, eséllyel indulsz a gyakori idei leghülyébb kérdése címért!
#1 "Ha a fának kinő nyolc ága, akkor változik."
A fa változik vagy a tulajdonságai a fának?
#1 és #2
Ha jól értem a fa, fa marad akkor is ha a tulajdonságai megváltoznak? Ezek szerint a fa független a tulajdonságaitól? De a tulajdonságok nem függnek a fától?
Egyébként filozófiai kérdés inkább de egyéb kérdésekbe tettem. Igazából az érdekel pontosan milyen a kapcsolat a tulajdonságok és a tulajdonos között. Illetve mit takar pontosan a tulajdonság melléknév, és mit takar a tulajdonos főnév, és ezek milyen kapcsolatban vannak, amennyire képesek vagyunk ezeket meghatározni. Akinek túl értelmetlen a kérdés, nem muszáj válaszolni.
Igazából értelmetlen kérdést feltenni sem muszáj.
A fa fa marad de változik.
Ahogy te is - elvileg - ember vagy születésed pillanatától halálodig, oszt' mégis vagy közben csecsemő, gyerek, tini, felnőtt, vénhülye.
Teljesen tévesen értelmezed a szavakat és a definíciókat.
Mondanám hogy a tulajdonságaid és képességeid alapján debil vagy, de megsértődnél.
#6 Írod hogy emlékeid szerint, én eddig nem emlékszem hogy tanultam ilyesmit, de elég a megfigyelésre hagyatkozni és végiggondolni, ugye #1-nek kicsit magas volt a labda, de te hamar rájöttél.
Ha a főnevek gyakorlatilag néhány melléknévvel egyeznek meg, akkor a főnév maga is melléknév, akkor maradnak a gazdátlan tulajdonságok. Mi a magyarázat szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!