Egyes szolgáltatók miért pazarolnak ennyire a papírral?
Jön a számla, és 2-3 sort nyomtatnak egy A4-es lapra, és ilyenből van 2-3 is a borítékban, és nem is valami vékony, hanem jó vastag papíron.
Ez nagyon nagy pazarlás, simán ráférne szinte az összes számlai adat egyetlen lapra, erre jön 4-5 ilyen, jó vastagon borítékban. És persze vsz. nem is ilyen újrahasznosított papírokról van szó.
Te pazaroltatod a papírt, mert nem elektronikusan kéred a számlát.
Nekem egyetlen oldalnyi számla sem jön papíron; se szolgáltatóktól, se banktól, se biztosítóktól.
Tessék, itt a válasz: Ezeknek van egy törvényben meghatározott formája. Hogy pontosan mit és hogyan kell tartalmatnia.
Van változó terjrdelmű rész is. Ha emiatt csak egy sor megy át a kkövetkező lapra, akkor sem hagyható le.
↑ 5-ös kérdezői kommentre
Nem szükséges okostelefon az elektronikus számlákhoz. Nincs okostelefonom, egy NOKIA 1209-es mobiltelefonom van, asztali számítógépet használok. És nem tudom, milyen betűjelű generációhoz tartozom: 74 éves vagyok.
Az elektronikus számláim jó részét az ingyenes díjnet-re kértem, azoktól a szolgáltatóktól is, amelyek saját felületükön is biztosítják, hogy minél kevesebb helyre kelljen belépnem. A számla kiállításakor a díjnet emailt küld.
A banknál netbankot használok, a biztonságos netes vásárláshoz használt virtuális kártya kezeléséhez mindenképp szükséges, de sok mindenre jó, és nincs díja. A havi bankszámlakivonatot is láthatom, de bármikor láthatom az aktuális számlaadatokat is.
A biztosítóknál is van regisztrációm, a gépjármű-, lakás-, életbiztosításnál is eleve elektronikus kapcsolattartással szerződtem.
Neked is van interneted és hozzá valamilyen eszközöd, ha kérdést tudtál ide írni; bármilyen generációhoz is tartozol.
Én minden számla befizetést az okostelefonommal intézek és gyakorlatilag 10 perc alatt megvagyok mindennel, de lehet sokat mondtam. Egyetlen egy papír alapú számla nem jön.
Rám miért nem pazarol papírt a szolgáltató?
Már leírtam, miért ilyen.
Szólj a gyártónak, hogy készítsen kisebb grammsúlyú papírt a nagy teljesítményű ipari printerekhez. Ezek a gépek nem azzal a sebességgel dolgoznak, mint az irodaiak, hanem sokkal gyorsabban.
A számlának, és a hozzá tartozó dolgoknak, amelyeket ki kell küldeni van formai követelménye. KÖTELEZŐ SZEREPELNIE.
Hogyan oldanád meg, hogy az egyik ügyfélnél a számlázott tételek tíz sort töltenek meg, a másiknál négyet, a harmadiknál nyolcat stb., és ne lógjon át semmi sem? Hogyan?
Van egy sablon, és a gép adatbázisból rántja be a változó adatokat. Senki nem szerkesztgeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!