Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Debreceni Egyetem pszichologia...

Debreceni Egyetem pszichologia szak érdekelne (még nem megyek egyetemre) az angol és a matek stb ezek az alap tantárgyak mennyire fontosak ezen a szakon?

Figyelt kérdés

2022. dec. 13. 23:40
 1/3 anonim ***** válasza:
A szakon nem annyira, a ponthatárok miatt viszont a pontszám eléréséhez elég fontos lehet.
2022. dec. 14. 01:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Az angol fontos, mert a naprakész szakirodalmak többsége angolul van. Jelenleg az MA diplomához kell is angol nyelvvizsga.

A matekot a statisztika miatt szokták mondani, de a középiskolai mateknak ahhoz nem sok köze van. Nem vészes amúgy, egy kis logikával simán meg lehet tanulni.

A biosz kell még, mert több tárgynál is felbukkannak bioszos témák. Más tantárgynak lényegében semmi "haszna" nincs pszichológia szakon, de kellenek a jó érettségik a bejutáshoz, ahogy az első is írja. (Nem Debrecenben, de pszichón végeztem idén.)

2022. dec. 14. 16:19
 3/3 anonim válasza:

Én Debrecenben végeztem a pszichológiát. Az angol nagyon fontos, mert a szakdolgozat/műhelymunkák írása során a szakirodalmak gyűjtéséhez szinte elengedhetetlen.

A középiskolás matematika a gyakorlatban nem kell (csak a pontok számításánál van jelentősége, hogy bekerülj a szakra), de a képzés során több féléves statisztika tantárgy elég húzós. :) De az nem épül a gimis matek tananyagra.

2023. febr. 27. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!